‘Weinig iPhone bezitters stappen over naar 5C en 5S’
Roel van Hout

Het aantal iPhone bezitters dat tot nu toe is overgestapt naar de iPhone 5C en 5S is de helft kleiner dan het aantal dat vorig jaar overstapte naar de iPhone 5.

Dat blijkt uit cijfers van Consumer Intelligent Research Partners (CIRP). Vorig jaar stapte nog 12 procent van de iPhone 4S bezitters over naar de iPhone 5, maar dit jaar ligt het aantal dat van de iPhone 5 overstapt naar de iPhone 5C of iPhone 5S op slechts 6 procent.

Blijkbaar zijn de kekke kleuren van de iPhone 5C en de sterk verbeterde hardware, camera en nieuwe vingerafdrukscanner van de iPhone 5S niet genoeg om bezitters van een iPhone 5 over de streep te trekken. In het geval van de iPhone 5C is dat goed te begrijpen – dat is immers een iPhone 5 in een plastic jasje – maar de iPhone 5S is toch wel een significante verbetering ten opzichte van de iPhone 5. Aan de andere kant zullen veel iPhone 5 bezitters nog met aan abonnement zitten.

iPhone bezitters

iPhone bezitters wachten op iPhone 6

Ook goed mogelijk is dat iPhone bezitters wachten op de iPhone 6, die, als Apple zich aan het patroon van voorgaande jaren houdt, waarschijnlijk weer een behoorlijk ander uiterlijk – bijvoorbeeld een groter scherm – zal hebben.

Heb je een iPhone 5 en wil je toch upgraden, maar weet je niet waar dat het goedkoopst is? Geen nood, we zetten de beste aanbiedingen voor je op een rijtje! Kijk op onze speciale iPhone 5C kopen en iPhone 5S kopen pagina’s voor de beste deals!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.