De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Weekendtip: Muziekdocumentaire 808 op Apple Music

Rutger Otto
10 december 2016, 13:51
1 min leestijd
Weekendtip: Muziekdocumentaire 808 op Apple Music

Er staat heus niet alleen muziek op Apple Music. Er staat nu een documentaire over de iconische 808-drumcomputer op de dienst, die je als abonnee gratis kunt bekijken.

Lees verder na de advertentie.

808 kijken

De documentaire heet 808: The Movie en is exclusief op Apple Music te bekijken. Vanaf 16 december is de film ook beschikbaar via de iTunes Store om te huren of te kopen. 808 gaat over de Roland TR-808 drumcomputer. Deze machine is enorm belangrijk gebleken voor hedendaagse muziek, want hoewel hij al sinds de jaren ’80 niet meer te koop is, echoot zijn impact nog steeds door de muziek van nu.

Belangrijke drumcomputer

808: The Movie is een vlotte film over elektronische muziek in de jaren ’80. Het is regisseur Alexander Dunn gelukt om veel beroemde artiesten voor zijn camera te krijgen, om over de muziek van toen te praten, maar ook om te vertellen hoe dit soort drumcomputers nog steeds relevant zijn. In de documentaire zie je onder meer Beastie Boys, Phil Collins, David Guetta, Pharrell Williams en nog veel meer artiesten. Bekijk de trailer hieronder maar eens.

De film heeft nog een Apple-connectie, want de voice-over wordt gedaan door Zane Lowe, de dj van Apples online radiostation Beats 1.

808: The Movie is via Apple Music te bekijken, maar zonder Nederlandse ondertitels. Er is wel Engelse ondertiteling beschikbaar. Als je de Apple Music-app op een Apple TV gebruikt, kun je de film natuurlijk gewoon op je televisie bekijken, maar op iPhone of iPad is eveneens mogelijk. Ben je benieuwd, dan heb je wel een Apple Music-abonnement nodig. Die kun je drie maanden gratis proberen, daarna betaal je tien euro per maand.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu