‘We gaan geen sorry zeggen dat we geen Apple zijn’
Redactie

Nokia gaf onlangs een presentatie in Londen over de nieuwste toestellen. Op het podium zei Niklas Savander, directeur van NokiaMarkets, ‘We gaan geen sorry zeggen dat we geen Apple zijn’. ‘Nokia is gewoon Nokia. We gaan ons eigen weg met ons eigen producten’. Dagblad ‘De Pers’ pakte deze gelegenheid eens goed aan door de telefoonmerken met elkaar te vergelijken.

Keynotes en andere presentaties

Als Apple een keynote geeft, staan mensen vaak uren van tevoren in de rij om een goed plaatsje te bemachtigen. Bij presentaties van Nokia is dit niet het geval. De presentatie in Londen werd  nog rustiger dan verwacht, want HTC stond voor de deur met een aantal bussen. Ze probeerden journalisten en andere belangstellende de bussen in te lokken om mee te gaan naar hun presentatie elders in de stad.

Nokia vond dit uiteraard niet leuk, en bedacht een plan om de omgeprate mensen toch iets ludieks mee te geven naar de HTC-presentatie. Ze gaven alle mensen een HTC press conference survival kit. In deze box zaten de volgende producten:

  • Een slaapmasker
  • Een H.T.C.-broodje (Ham, Tomato, Cheese)
  • Een energie-reep om de sufheid te overwinnen
  • Oordopjes

Het is leuk om te zien hoe deze bedrijven zich uitsloven voor een beetje aandacht van de media. Bij Apple komen dit soort praktijken bijna nooit voor. Ooit stond er wel eens een bus met schaars geklede vrouwen van een mobiele seks-website voor de deur bij Apple, maar Apple schonk hier geen aandacht aan. Verder zijn er waarschijnlijk nooit mensen die zich voor de deur bij Apple zullen laten verleiden tot een busritje naar HTC of Nokia, en dus zullen deze bedrijven dit soort grappen ook niet uit gaan halen bij Apple.

Bron: De Pers (Vrijdag 17 september)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.