‘Apple werkt aan waterdichte AirPods met betere Siri-functies’
Lars Paymans

De populaire draadloze AirPods krijgen een upgrade. Apple zou aan een nieuwe versie van de AirPods werken die onder meer waterdicht zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Waterdichte AirPods op komst in 2019

Bloomberg schrijft dat Apple dit jaar nog een nieuwe versie van de AirPods op de markt brengt. Om de wearabletak van het bedrijf (waar ook de Apple Watch onder valt) te versterken, worden ook de AirPods na een bepaalde tijd voorzien van een bijgewerkte versie.

waterdichte AirPods

Dit jaar zou daarom een nieuwe set AirPods verschijnen met een betere draadloze chip. De huidige AirPods draaien op de W1-chip van Apple, die het koppelen via bluetooth een stuk sneller en soepeler laat verlopen dan concurrerende draadloze koptelefoons.

Door de betere draadloze chip zouden volgens de bronnen nieuwe Siri-functies mogelijk worden. Zo kun je de virtuele assistent van Apple met deze nieuwe AirPods activeren door ‘Hé Siri’ te zeggen, en hoef je niet meer met een vinger op een AirPod te tikken. De oordopjes activeren Siri op die manier dus net zoals de iPhone en HomePod dat doen.

Dit jaar betere Siri-functies

In 2019 verschijnt vervolgens een nieuwe versie van de AirPods die waterdichtheid als belangrijkste verbetering heeft. Zoals het er nu naar uitziet kun je met deze AirPods geen duik in het zwembad nemen, maar zijn de oordopjes net als de iPhone wel bestand tegen regen of spetters.

Naast deze twee verbeteringen krijgt ook het oplaaddoosje van de AirPods een upgrade. Nu Apple volledig over wil stappen op draadloos opladen, verschijnt er binnenkort een nieuwe editie van de case die je op een draadloze lader kunt leggen.

Lees het laatste nieuws over AirPods


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.