De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Er zit een vervelende bug in watchOS 9.5 voor de Apple Watch

Piet-Jan Lentjes
23 mei 2023, 9:55
2 min leestijd
Er zit een vervelende bug in watchOS 9.5 voor de Apple Watch

Sommige gebruikers hebben last van een vervelende bug na de update van watchOS 9.5 op hun Apple Watch. Wij vertellen je wat er aan de hand is en geven je een (tijdelijke) oplossing!

Lees verder na de advertentie.

Bug in watchOS 9.5 voor Apple Watch

Voor sommige Apple Watch-bezitters was het even schrikken: na de update van watchOS 9.5 was het scherm opeens groen geworden. De smartwatch werkte verder normaal, alleen het scherm had dus een groene tint gekregen.

watchos 9.5 bug

Goed nieuws, want meerdere gebruikers met het probleem zijn er inmiddels achter dat je het groene scherm weer normaal kunt krijgen door de ‘Slaap’-modus op je Apple Watch te activeren.

Let op: je krijgt dan geen notificaties meer binnen en het scherm wordt gedimd. Maar het laat wel zien dat het probleem een softwarefout is en opgelost kan worden door Apple.

Om de Slaap-modus aan te zetten op je Apple Watch, veeg je met je vinger van de onderkant van het Apple Watch-scherm naar boven. Vervolgens tik je op het icoontje met de maan. Kies vervolgens voor de optie ‘Aan’. Om de slaapmodus weer uit te zetten, herhaal je bovenstaande stappen nog een keer.

Er is meer goed nieuws, want dezelfde gebruikers zeggen dat het probleem bij watchOS 9.6 bèta is opgelost. Jammer genoeg is dat niet bij iedereen het geval. Daarom moet Apple er nog even goed naar kijken. Heb jij last van deze watchOS 9.5 bug? Dan zit er niets anders op dan nog even te wachten.

Apple Watch kopen

Heb je nog geen Apple Watch? Of is je Apple Watch toe aan een upgrade? Check dan onze Apple Watch-prijsvergelijker van iPhoned.

De Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra zijn de nieuwste smartwatches van Apple. Maar vind je die te duur? Dan is de Apple Watch SE 2022 een uitstekend alternatief!

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 380,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 436,99

Bekijk beste prijs

Apple Watch Ultra prijzen vergelijken

Nieuw

€ 856,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 845,99

Bekijk beste prijs
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu