watchOS 8: 6 verwachtingen voor dé Apple Watch-update van 2021

Michel van 't Klaphek
7 juni 2021, 16:01
4 min leestijd
watchOS 8: 6 verwachtingen voor dé Apple Watch-update van 2021

Vanavond wordt dé Apple Watch-update van 2021 officieel gepresenteerd. In dit artikel blikken we daarom nog een laatste keer vooruit. Dit zijn onze verwachtingen voor watchOS 8.

Lees verder na de advertentie.

Check onze watchOS 8 verwachtingen

Vanavond om klokslag 19:00 uur Nederlandse tijd gaat WWDC 2021 van start. Tijdens haar jaarlijkse conferentie onthult Apple dan niet alleen iOS 15 en macOS 12, maar ook watchOS 8.

Dankzij allerlei geruchten en gelekte informatie weten we al wat we ongeveer kunnen verwachten van de nieuwste Apple Watch-update. Lees mee met onze verwachtingen voor watchOS 8.

1. Voorbereiding op nieuwe Apple Watch

De Apple Watch Series 7 schijnt een glucosemeter te krijgen. Dat is fijn voor diabetici, want zij kunnen zo hun suikerlevels checken zonder bloed te hoeven prikken.

Het gerucht gaat daarom dat watchOS 8 een heuse Glucose-app aan de Apple Watch toevoegt. Deze werkt uiteraard alleen op de Series 7. We verwachten dat Apple de nieuwe Apple Watch (bij sommige mensen nog steeds beter bekend als iWatch) eind dit jaar aankondigt, gelijktijdig met de iPhone 13.

watchos 8 verwachtingen glucose app

2. Apps worden verbeterd

Updates horen dingen beter te maken, dus het is geen grote verrassing dat watchOS 8 wat apps en functies gaat aanpakken.

Naar verluidt zou Apple onder meer de slaaptracker van de Apple Watch verbeteren. Deze is momenteel een beetje beperkt. Je kunt bijvoorbeeld niet checken hoeveel tijd je in iedere slaapfase doorbrengt.

De concurrentie zit ondertussen niet stil. Onlangs bracht Google de Nest Hub 2 uit. Dit slimme scherm heeft een ingebouwde slaaptracker die gebruikers helpt om hun nachtelijke gedragingen in kaart te brengen.

→ Lees ook: Apple Watch Series 7: 5 verwachtingen voor de nieuwe Apple Watch

3. Nieuwe wijzerplaten

Bij het maken van een lijstje met watchOS 8-verwachtingen ontkom je er niet aan: nieuwe wijzerplaten.

Apple voegt ieder jaar nieuwe designs aan de Apple Watch en daar is 2021 vrijwel zeker weten geen uitzondering op. Welke nieuwe wijzerplaten de Apple Watch (of iWatch) krijgt, is nog wel even afwachten.

4. Nieuwe App Store voor Apple Watch

Ja, de Apple Watch heeft een eigen appwinkel maar nee, die is niet heel erg goed. Vergeleken met de iPhone is de App Store van het horloge behoorlijk magertjes.

Je kunt bijvoorbeeld niet neuzen in de verschillende appcategorieën en er zijn geen aanbevelingen aanwezig. Laten we hopen dat Apple de App Stores van de iPhone en Apple Watch iets meer gelijktrekt met watchOS 8.

→ Ook interessant: watchOS 8 concept: gedimd scherm, verbeterde Remote-app en meer

5. Meer voor de sportievelingen

Apple zet de Apple Watch als sportaccessoire in de markt. De boodschap is duidelijk: wie gezonder wil leven, draagt een slim Apple-horloge.

Het is dan ook geen wilde gok dat watchOS 8 deze slogan kracht gaat bijzetten in de vorm van nieuwe apps en functies voor sportievelingen. We denken aan nieuwe sporten die je kunt tracken, zoals skiën.

6. Nieuwe apps

De Apple Watch wordt steeds zelfstandiger. Volgens een gerucht komt het horloge met watchOS 8 nog meer op eigen benen te staan. Er zouden namelijk nieuwe, zelfstandige apps naar de Apple Watch komen.

Onder meer Tips, Contacten en de mysterieuze app Mind gaan de overstap wagen. De eerste twee ken je van de iPhone. Mind is waarschijnlijk de nieuwe naam van Ademhaling, een al bestaande Apple Watch-app.

Kan ik watchOS 8 downloaden op mijn Apple Watch?

Het is nog onduidelijk welke Apple Watches straks watchOS 8 kunnen downloaden, dat horen we pas vanavond. Bij de vorige versie, watchOS 7, vielen er in ieder geval wat horloges af.

Omdat watchOS 8 vooral een voortzetting van zijn voorganger belooft te zijn, denken we dat hij daarom voor dezelfde horloges verkrijgbaar wordt. Dat betekent dat waarschijnlijk de volgende Apple Watches watchOS 8 kunnen downloaden:

Release van watchOS 8

Ook de releasedatum van watchOS 8 ligt nog in het midden. De update wordt vanavond officieel aangekondigd tijdens WWDC 2021, maar hoe de tijdlijn er daarna uitziet is nog onbekend.

Waarschijnlijk gebruikt Apple de komende maanden om testversies uit te brengen. Zo checkt men of er nog aan functies gesleuteld moet worden voordat het grote publiek ermee aan de slag kan.

We verwachten de definitieve versie van watchOS 8 in het najaar van 2021. Apple brengt de definitieve versie van software-updates altijd gelijktijdig met nieuwe hardware uit. Eind dit jaar verwachten we onder meer de iPhone 13, iPhone 13 Pro en Apple Watch Series 7 te kunnen kopen.

Wil je niets missen?

Wie op de hoogte wil blijven van alle geruchten, nieuwtjes en de uiteindelijke aankondiging van watchOS 8, volgt iPhoned. Je houdt ons gratis in de gaten via onze app, nieuwsbrief, of via social media als Facebook en Twitter.

Live meekijken kan natuurlijk ook. De WWDC 2021 livestream gaat iets voor 19:00 uur van start. Tot vanavond!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's