watchOS 8.7 nu te downloaden voor je Apple Watch

Mike Peek
20 juli 2022, 19:31
2 min leestijd
watchOS 8.7 nu te downloaden voor je Apple Watch

Naast iOS 15.6 heeft Apple ook nieuwe software klaarstaan voor je Apple Watch. Hoewel watchOS 8.7 geen nieuwe functies bevat, is hij wel belangrijk voor de stabiliteit van je horloge.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 8.7 installeren doe je zo

Wil je watchOS 8.7 downloaden? Zorg dan dat je Apple Watch voor minimaal 50 procent is opgeladen. Ook moet hij aan de lader hangen en zich binnen het bereik van je iPhone bevinden. Die moet bovendien met een wifi-netwerk zijn verbonden.

Vervolgens kun je watchOS 8.7 daadwerkelijk installeren. Dit kan via de Instellingen-app van je Apple Watch. Bij ‘Algemeen’ tik je op ‘Software-update’ en installeer je de update. Staat ‘Automatische Updates’ aan, dan gebeurt het updaten ‘s nachts als je klokje aan de oplader ligt.

Apple Watch hacks

De update bevat helaas geen nieuwe functies, maar wel performance-verbeteringen en beveiligingspatches. Deze zijn erg belangrijk om hackers buiten de deur te houden. We raden je daarom aan om de update toch zo snel mogelijk te installeren. Omdat de software net is uitgebracht, kan het zijn dat je hem niet direct ziet staan. Probeer het dan over een uurtje nog een keer.

watchOS 9 wordt andere koek

Dit najaar brengt Apple een veel grotere update uit voor je Apple Watch: watchOS 9. Je kunt straks onder meer aan de slag met nieuwe wijzerplaten. Ook zet Apple de versnellingsmeter en gyroscoop in om vast te stellen hoe goed je loopt of hardloopt. Daarnaast krijg je meer inzicht in je slaap met ‘Sleep Stages’. Voor alle nieuwe functies check je ons artikel over watchOS 9.

Er is al een publieke bèta van watchOS 9 beschikbaar. Het gaat daarbij om een proefversie die nog veel bugs en andere narigheid kan bevatten. We zouden hem daarom niet installeren op een horloge dat je dagelijks gebruikt.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de Apple Watch? Download dan onze app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij geven je regelmatig nieuwe tips rondom het slimme horloge.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu