watchOS 8.6 nu beschikbaar voor je Apple Watch

Mike Peek
16 mei 2022, 20:28
2 min leestijd
watchOS 8.6 nu beschikbaar voor je Apple Watch

Apple heeft niet alleen iOS 15.5 uitgebracht; ook voor de Apple Watch staat een software-update klaar. watchOS 8.6 bevat vooral beveiligingspatches.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 8.6 installeren doe je zo

Om je Apple Watch te updaten naar watchOS 8.6 moet je smartwatch voor minimaal 50 procent zijn opgeladen. Ook moet hij aan de lader hangen en zich binnen het bereik van je iPhone bevinden. Die moet met een wifi-netwerk zijn verbonden.

Vervolgens kun je watchOS 8.6 daadwerkelijk installeren. Dit kan via de Instellingen-app van je Apple Watch. Bij ‘Algemeen’ tik je op ‘Software-update’ en installeer je de update. Staat ‘Automatische Updates’ aan, dan gebeurt het updaten ‘s nachts als je klokje aan de oplader ligt.

watchOS 8.6

Die update bevat helaas geen nieuwe functies, maar wel beveiligingspatches. Deze zijn erg belangrijk om hackers buiten de deur te houden. In Mexico brengt de update een aantal grotere functies met zich mee. Hier krijgen de Apple Watch Series 4 en nieuwer namelijk eindelijk ondersteuning voor de ECG-app een hartritmestoornis-notificaties. Deze functies waren voorheen niet beschikbaar in het land.

watchOS 9 wordt een stuk spannender

In Nederland is watchOS 8.6 helaas dus niet zo zo spannend. Gelukkig komt Apple binnenkort met een veel grotere update in de vorm van watchOS 9. De fabrikant kondigt deze nieuwe softwareversie aan tijdens het WWDC, dat van 6 tot 10 juni wordt gehouden. Wij doen hier natuurlijk uitgebreid verslag van, dus houd vooral de website in de gaten!

Wat de nieuwe versie van watchOS allemaal gaat brengen weten we nog niet zeker. We hebben echter wel al een wensenlijstje voor watchOS 9 opgesteld.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de Apple Watch? Download dan onze app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij geven je dagelijks nieuwe tips rondom de Apple Watch en houden elke softwareversie zorgvuldig in de gaten. 

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu