De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

watchOS 8.6 bèta 4 is uit: wat is er straks nieuw?

Koen van Ekeren
4 mei 2022, 9:01
1 min leestijd
watchOS 8.6 bèta 4 is uit: wat is er straks nieuw?

De volgende grote tussentijdse update voor de Apple Watch heet watchOS 8.6. Daarvan heeft Apple zojuist de derde bèta uitgebracht. Wat kunnen we verwachten?

Lees verder na de advertentie.

watchOS 8.6 bèta 4

De nieuwe software komt een week na de release van de derde bèta. Vernieuwingen zijn nog niet ontdekt in de testversies. In de software richt Apple zich op stabiliteit en beveiliging. Het is dus belangrijk om je Apple Watch straks te updaten, al zul je geen nieuwe functies ontdekken.

Ook watchOS 8.5 – momenteel de nieuwste versie – was geen grote tussentijdse update. De meest opvallende verandering was dat de software het nieuwe ‘Emoji 14’ ondersteunt, waarmee tientallen nieuwe emoji’s beschikbaar werden op de Watch.

Alleen voor ontwikkelaars

De bèta van watchOS 8.6 is te installeren voor ontwikkelaars. Zij downloaden het configuratieprofielen van het Apple Developer Center. Na de installatie kan watchOS 8.6 worden gedownload op de Watch-app van de iPhone. Dit doe je bij ‘Algemeen>Software-update’.

Om een software-update uit te voeren, heeft de Apple Watch een batterijpercentage van minstens 50 procent nodig. Ook moet hij op de oplader zijn geplaatst en zich binnen het bereik van de iPhone bevinden. Het is nog niet bekend wanneer Apple watchOS 8.6 voor iedereen beschikbaar stelt.

Nieuwe functies

Nieuwe functies komen er nog niet aan, maar er zijn vast nog wat verborgen trucjes die je nog niet kende. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar onze Apple Watch-hacks. Of check deze 3 tips voor de Apple Watch die eigenlijk iedereen zou moeten weten.

Wil je meer tips over de Apple Watch? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu