De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

watchOS 8.5 is uit: wat heeft Apple veranderd?

Koen van Ekeren
14 maart 2022, 18:09
1 min leestijd
watchOS 8.5 is uit: wat heeft Apple veranderd?

Niet alleen iOS 15.4 is uit; ook voor de Apple Watch staat een software-update klaar! In dit artikel lees je wat er nieuw is aan watchOS 8.5.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 8.5 installeren

Om je Apple Watch te updaten naar watchOS 8.5 moet je smartwatch voor minimaal 50 procent zijn opgeladen. Ook moet hij aan de lader hangen en zich binnen het bereik van de iPhone bevinden. Die moet met een wifi-netwerk zijn verbonden.

Vervolgens kun je watchOS 8.5 installeren. Dit kan via de Instellingen-app van je Apple Watch. Bij ‘Algemeen’ tik je op ‘Software-update’ en installeer je de update. Staat ‘Automatische Updates’ aan, dan gebeurt het updaten ‘s nachts als je klokje aan de oplader ligt.

watchOS 8.5: de nieuwe functies

Terwijl iOS 15.4 een spannende update is met veel vernieuwingen, heeft watchOS 8.5 minder te bieden. Het meest noemenswaardig is dat de software het nieuwe ‘Emoji 14’ ondersteunt, waarmee tientallen nieuwe emoji’s beschikbaar zijn op de Watch.

nieuwe emoji iOS 15.4

Het gaat onder meer om een smeltend gezicht, sensuele lippen, handen die een hartgebaar maken, een zwangere man, trol, bijna lege batterij, eieren, emotioneel gezicht met tranen en meer. Die emoji’s zijn ook beschikbaar in iOS 15.4 en iPadOS 15.4.

Weinig nieuwe functies dus, maar toch is het goed om de tussentijdse update te installeren. Zo is je Apple Watch helemaal bij de tijd en heb je de meest recente beveiligingsupdates binnen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de Apple Watch? Download dan onze app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij geven je dagelijks nieuwe tips rondom de Apple Watch en houden elke software versie zorgvuldig in de gaten. 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu