Snelladen Apple Watch Series 7 werkt niet na watchOS 8.5

30 maart 2022, 9:32
2 min leestijd
Snelladen Apple Watch Series 7 werkt niet na watchOS 8.5

Als je het idee had dat je Apple Watch Series 7 sinds kort minder snel oplaadt, dan had je waarschijnlijk gelijk. Bij verschillende gebruikers lijkt de ondersteuning voor snelladen sinds de watchOS 8.5-update te zijn verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Snelladen Apple Watch Series 7

Het is een van de speerpunten van de Apple Watch Series 7: sneller opladen. Heb je de juiste usb-c-adapter, dan breng je de batterij binnen drie kwartier van nul naar tachtig procent. Dit snelladen is ideaal als je de Apple Watch gebruikt om je slaap te monitoren.

Sinds watchOS 8.5 lijkt snelladen echter niet meer te werken. Verschillende Apple Watch Series 7-gebruikers maken op de forums van Apple Support en Reddit melding van een probleem waarbij de Apple Watch sinds de update minder snel oplaadt.

‘Half zo snel sinds watchOS 8.5’

‘Ik heb gemerkt dat sinds ik mijn Series 7 heb bijgewerkt naar 8.5, snel opladen niet meer werkt’, meldt de een. ‘Mijn Apple Watch lijkt ongeveer half zo snel op te laden als vóór de update’, schrijft de ander. Een gebruiker stelt zelfs dat de Apple Watch slechts vijf procent per uur oplaadde.

apple watch series 7

Een ander zegt dat het snel opladen pas werkt na een paar pogingen. ‘De eerste poging mislukt altijd (2% in 15 minuten), maar na het loskoppelen en opnieuw aansluiten van de oplader zal het snel opladen starten. Helaas kun je niet direct zien of het werkt en moet je een paar minuten wachten.’

Niet alle Apple Watch Series 7-gebruikers hebben overigens last van oplaadissues. Ook bij onze Apple Watch Series 7 met een magnetische snellader en 20W-adapter laadt de smartwatch nog even snel op. Nieuwssite 9to5Mac heeft het minder snel opladen wel kunnen bevestigen.

Software-update

Apple heeft nog geen reactie gegeven op het probleem. Het is goed mogelijk dat de tech-gigant achter de schermen werkt aan een oplossing, die met een toekomstige software-update wordt verholpen. Heb jij gemerkt dat je Series 7 minder snel oplaadt? Laat het hieronder weten in de reacties.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw

€ 389,-

Bekijk prijzen

Refurbished

€ 269,-

Bekijk prijzen
Bronnen: Reddit, Apple Support
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu