‘WatchOS 7 zorgt voor problemen op de Apple Watch Series 3’

Mike Peek
27 september 2020, 10:34
2 min leestijd
‘WatchOS 7 zorgt voor problemen op de Apple Watch Series 3’

Heb je problemen met je Apple Watch Series 3 sinds er watchOS 7 op draait? Dat kan kloppen. Veel gebruikers van de Series 3 klagen na de update over spontane reboots en slechte prestaties.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers Apple Watch Series 3 klagen over problemen met watchOS 7

WatchOS 7 draait op alle Apple Watches vanaf de Series 3. Gebruikers van dat laatste model klagen echter dat hun slimme horloge het sinds de update minder goed doet. 

9to5Mac zet de problemen op een rijtje. De meest gehoorde klacht is dat de Apple Watch meerdere keren per dag spontaan opnieuw opstart. Alle activiteiten, zoals het aantal stappen, gaan daarbij verloren.

HomePod kritiek

Ook verliest het horloge soms de verbinding met een gekoppelde iPhone en willen bepaalde apps niet laden. Daarnaast zou de Apple Watch Series 3 veel trager zijn sinds de update naar watchOS 7

Apple bracht watchOS 7 vorige week uit. De nieuwe versie van het besturingssysteem introduceert verschillende verbeteringen, zoals een slaaptracker, een nieuwe fitness-app en verse wijzerplaten.

Downgraden naar watchOS 6 is niet mogelijk

Als je de Apple Watch Series 3 om je pols hebt, doe je er misschien goed aan om de update naar watchOS 7 nog even uit te stellen. Zodra de nieuwe versie eenmaal op je horloge staat, is het namelijk niet meer mogelijk om te downgraden naar watchOS 6. De nieuwste versie van watchOS 7, 7.0.1., lijkt de problemen niet op te lossen. 

Apple verkoopt de Series 3 nog steeds voor een verlaagde prijs vanaf 219 euro, naast de nieuwe Apple Watch Series 6 en de Apple Watch SE. De SE is 80 euro duurder dan de Series 3, maar biedt wel veel betere prestaties.

Apple heeft nog niet op de klachten over de Apple Watch Series 3 in combinatie met watchOS 7 gereageerd. 

Meer over de Apple Watch en watchOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen