watchOS 7 publieke bèta downloaden in 4 stappen: zo haal je de Watch-update binnen

Michel van 't Klaphek
10 augustus 2020, 19:32
2 min leestijd
watchOS 7 publieke bèta downloaden in 4 stappen: zo haal je de Watch-update binnen

De publieke bèta van watchOS 7 is vanaf nu te downloaden. In dit artikel leggen we uit hoe je de update op je Apple Watch krijgt.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 7-bèta downloaden

Een slaaptracker, fitness-app en eindelijk wijzerplaten met elkaar kunnen delen: watchOS 7 brengt een paar fijne verbeteringen met zich mee. Voor het eerst heeft Apple een watchOS-bèta uitgebracht waardoor het grote publiek nu al kennis kan maken met de definitieve update die later dit jaar verschijnt. Hoe je watchOS 7 installeert, leggen we in dit artikel uit.

watchOS 7-bèta downloaden doe je zo:

  1. Ga op je iPhone naar de bèta-website van Apple;
  2. Log in met je Apple ID en bijbehorende wachtwoord;
  3. Tik op het tabblad ‘watchOS’;
  4. Download het bètaprofiel op je iPhone en volg de aanwijzingen.
watchos 7 wijzerplaten

Je hebt minstens een Series 3 of nieuwer model nodig om de update te kunnen draaien. Daarbij moet je de testversie van iOS 14 op je iPhone installeren.

Zodra deze bèta geïnstalleerd is kun je naar watchOS 7 bijwerken. Open hiervoor de Watch-app op je horloge, ga naar ‘Mijn Watch’, tik op ‘Algemeen’ en kies ‘Software-update’. Als het goed is vind je de watchOS 7-bèta hier.

Houd hier rekening mee

Let op. Je downloadt nu een testversie. Met andere woorden, deze software kan irritante bugs, problemen en allerlei ander gedoe veroorzaken. Het is daarom verstandig om de bèta niet op een Apple Watch te installeren die je dagelijks gebruikt. Gebruik in plaats daarvan een horloge die je niet continu draagt.

Houd er ook rekening mee dat je watchOS 7 niet kunt downgraden. Heb je de bètaversie eenmaal op je Watch geïnstalleerd, dan moet je wachten totdat de definitieve versie later dit jaar verschijnt. Dat is jammer, want iPhones met iOS 14 kun je wél terugzetten naar de vorige softwareversie. Maak ook altijd een back-up van je Apple Watch, voordat je gaat updaten.

Definitieve versie later dit jaar

De definitieve versie van watchOS 7 verschijnt later dit jaar. Wanneer Apple deze precies uitbrengt, is nog niet bekend. Meestal vindt de release in of rondom september plaats. Via onze iPhoned-nieuwsbrief, gratis app en website houden we je natuurlijk op de hoogte.

Meer over watchOS 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu