5 manieren waarop watchOS 6 je nog meer kan laten bewegen

Florence Peeters
9 mei 2019, 14:58
4 min leestijd
5 manieren waarop watchOS 6 je nog meer kan laten bewegen

De Apple Watch motiveert je met de Activiteitsringen om meer te bewegen, maar dat kan best een stukje verder gaan. Met watchOS 6 kan Apple de volgende stap zetten om mensen van de bank af te krijgen. Deze sportieve watchOS 6-verbeteringen zouden wij graag zien.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 6-verbeteringen die voor meer beweging zouden zorgen

Terwijl de geruchten over iOS 13 je om de oren vliegen, blijft het nog verdacht stil rond watchOS 6. Deze software-update voor de Apple Watch wordt tegelijkertijd met iOS 13 tijdens WWDC 2019 begin juni onthuld. Bijna ieder jaar komen er nieuwe gezondheidsfuncties bij en dat zal ditmaal niet anders zijn.

Momenteel motiveert het slimme horloge onder meer door je regelmatig te herinneren om te staan, motiverende meldingen en badges te sturen en wedstrijden met vrienden aan te gaan wie het meest beweegt. Toch zijn er nog veel meer manieren waarop de Apple Watch je meer en vaker kan laten bewegen. Wij zetten een aantal geruchten en eigen voorspellingen op een rijtje.

watchOS 6 verbeteringen

1.Activiteitsringen uitgebreid

De huidige Activiteitsringen houden bij hoe vaak je op een dag gaat staan, hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel minuten je intensief beweegt. Iedereen heeft een eigen doel, en daar zouden de Activiteitsringen beter op aangepast moeten worden.

Door meer opties te bieden, kun je je eigen ringen samenstellen waarmee jouw activiteit op een dag wordt gemeten. Denk bijvoorbeeld aan een ring die aangeeft hoe lang je een work-out hebt gedaan, of een ring die toont hoeveel afstand je hebt afgelegd. De eerste is handig voor liefhebbers van de sportschool of bijvoorbeeld zwemmers. Een afstandsring is ideaal voor hardlopers en wandelaars, net als een ring die het aantal stappen bijhoudt.

2. Herinneringen Work-out-app

Met de Work-out-app leg je nauwkeurig al je sportsessies vast. Zodra je een work-out start, worden je verbrande calorieën, hartslag en trainingsminuten nauwkeurig bijgehouden. Het zou handig zijn als de app slim inspeelt op work-outs die je regelmatig uitvoert, om jou meer te laten bewegen.

Apple Watch Series 4 hartslag

Als je dan een tijdje een bepaalde work-out niet meer hebt gedaan, krijg je een reminder om die work-out binnenkort weer eens te starten. Heb je moeite om regelmatig te gaan hardlopen? Zo’n gepersonaliseerde melding kan net dat zetje geven om toch de deur uit te gaan voor een rondje.

3. Verbeterde wedstrijdfunctie

Eén van de leukste manieren om meer te bewegen dankzij de Apple Watch, is de wedstrijdfunctie. Hiermee kun je vrienden die ook een Apple Watch dragen uitdagen, om te zien wie er in een bepaalde periode het meeste beweegt. Helaas heeft ongetwijfeld niet iedereen in jouw vriendenkring een horloge van Apple, wat het soms lastig maakt om deze functie ook echt te gebruiken.

Thema bewegen

De functie zou meerwaarde krijgen als het in watchOS 6 mogelijk wordt om mensen met een andere activiteitstracker, zoals een Fitbit, uit te dagen. Een andere manier om meer uit deze functie te halen, is als je naast vrienden ook aan grootschalige competities met Apple Watch-bezitters uit de hele wereld mee kan doen. Door het wedstrijdelement doe je extra je best, en weet Apple in één klap grote groepen mensen aan te sporen tot bewegen.

4. Nieuwe Body-app

Veel mensen sporten met een bepaald doel en daarbij is het fijn om resultaten te zien. Een nieuwe Body-app kan mensen die fitter willen worden of af willen vallen hiermee motiveren. Op basis van de sensoren in de Apple Watch worden je gewicht en BMI in deze app bijgehouden, zodat je gemakkelijk kunt checken of je inspanningen effect hebben op je fysiek.

5. Hartslag-app helpt bij hardlopen

Op de Apple Watch Series 4 is het met de Hartslag-app sinds kort al mogelijk om een elektrocardiogram (ECG) te maken, maar de app kan nog uitgebreider worden. Zeker voor hardlopers is het interessant om de hartslag bij te houden tijdens het sporten.

Met meldingen tijdens het hardlopen zou de app kunnen helpen om een hardlooptempo aan te nemen dat helpt bij het verlagen van de hartslag. Op den duur kun je hierdoor langer en sneller afstanden afleggen.

Benieuwd hoe watchOS 6 er verder uit gaat zien? Dit watchOS 6-concept geeft een aardig beeld. Voor betere sportresultaten kun je nu alvast je Apple Watch kalibreren, zodat je hardloopsessie nauwkeuriger wordt vastgelegd.

Lees meer in het maandthema Bewegen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen