De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo maakt watchOS 6 veilig inloggen met je Apple ID makkelijker

Florence Peeters
12 juni 2019, 16:57
1 min leestijd
Zo maakt watchOS 6 veilig inloggen met je Apple ID makkelijker

Vanaf watchOS 6 kun je ook je Apple Watch gebruiken om veilig in te loggen met je Apple ID. De update voor de Apple Watch die dit najaar verschijnt, maakt het mogelijk om via je horloge een verificatiecode te ontvangen.

Zo werkt watchOS 6 veilig inloggen

Een kleine, maar handige functie rolt met watchOS 6 ook uit naar de Apple Watch. Straks kun je namelijk een verificatiecode ontvangen op je pols voor Apple ID-authenticatie. Deze krijg je als jij of iemand anders op een nieuw apparaat of in een nieuwe browser inlogt met je Apple ID. De functie werd ontdekt door techjournalist Jeremy Horwitz van VentureBeat.

Er verschijnt dan op je Apple Watch een melding dat er ergens wordt ingelogd, inclusief een kaartje met locatie. Je kunt vervolgens toestemming geven of weigeren om met jouw Apple ID in te loggen. Ben jij het zelf, dan kun je het toestaan en verschijnt er een zes-cijferige code die je moet invoeren op het horloge.

watchOS 6 veilig inloggen

De authenticatie-code is al sinds iOS 9 en OS X El Capitan uit 2015 te ontvangen op een iPhone, iPad of Mac. Als je bijvoorbeeld een nieuwe Mac installeert, krijg je op je iPhone en nu dus ook je Apple Watch de verificatiemelding.

Eerst tweestapsverificatie instellen

Om van zo’n verificatiecode gebruik te maken, moet je wel tweestapsverificatie voor je Apple ID hebben ingesteld. Met tweestapsverificatie zorg je ervoor dat jij de enige bent die toegang krijgt tot je Apple ID. Je moet dan namelijk altijd eerst toestemming verlenen.

Bekijk welke functies er nog meer in de Watch-update zitten op onze uitgebreide watchOS 6-pagina of lees hoe de nieuwe Apple Watch-decibelmeter werkt. Daarnaast hebben we alvast alle nieuwe wijzerplaten van watchOS 6 voor je op een rijtje gezet.

Lees meer over watchOS 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu