Dit watchOS 6-concept toont 3 grote Apple Watch-verbeteringen
Wouter Nijsen

We moeten nog even wachten totdat onze Apple Watches worden bijgewerkt naar watchOS 6, maar dat weerhoudt een ontwerper er niet van om een voorproefje te geven in de vorm van een fraai concept. Hopelijk kunnen we later dit jaar met deze features aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

1. Vernieuwde Siri-watchface

Het watchOS 6-concept is gemaakt door Matt Birchler, een ontwerper die elk jaar een concept maakt van de aanstaande versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch. In een blog, waarin hij zijn concept voor dit jaar toelicht, vertelt hij niet te verwachten dat watchOS 6 veel grote nieuwe features introduceert. Hij heeft zich daarom gefocust op het verbeteren van bestaande elementen, die volgens hem wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken.

watchOS 6 concept

Eén onderdeel is de Siri-watchface. De wijzerplaat werd met watchOS 4 geïntroduceerd, maar is sindsdien nauwelijks gewijzigd. Birchler stelt voor om het uiterlijk van de watchface aan te passen, door apps meer ruimte te geven om informatie op andere manieren te tonen. In het concept is ook wat minder kleur zichtbaar op de Siri-wijzerplaat, wat gebruikers nu zou afschrikken.

Ook interessant: watchOS 5 is onafhankelijker en gezonder dan ooit

2. Slaaptracking en well being

Met verschillende apps kun je nu prima je slaap bijhouden via je Apple Watch, maar volgens Birchler zijn die apps minder goed in het tonen van de informatie die daaruit komt. De ontwerper stelt dat Apple de slaapanalyses kan tonen met ringen, net zoals watchOS dit nu doet in de Activiteit-app. Mogelijk worden die ringen gecombineerd met informatie over je ‘well being’, zoals statistieken over meditatie en andere zaken.

3. Nieuwe look voor Dock

Tot slot laat Matt Birchler een nieuw uiterlijk voor het Dock zien. Hij stelt voor om in het Dock previews te tonen van de apps die je voor het laatst hebt gebruikt. Hierdoor zie je op één scherm vier recent gebruikte apps, en kun je op de applicaties tikken om ze te openen.

watchOS 6 concept

Het Dock zou ‘scrollbaar’ moeten zijn, zodat je met simpele swipes veel meer apps kunt checken. Door het grotere scherm van de Apple Watch Series 4 kun je bijvoorbeeld genoeg informatie van de afzonderlijke applicaties zien, zonder ze eerst te hoeven openen.

Houd iPhoned in de gaten voor nieuws over de nieuwste versie van watchOS. Dit kan via de website, onze nieuwsbrief of de iPhoned-app!

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.