De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘WatchOS 5 introduceert StreamKit met Spotify-app voor Apple Watch’

Lars Paijmans
27 maart 2018, 9:24
2 min leestijd
‘WatchOS 5 introduceert StreamKit met Spotify-app voor Apple Watch’

In een poging de Apple Watch nog onafhankelijker te maken van de iPhone, zou watchOS 5 met StreamKit-data kunnen ontvangen van apps van derden. Spotify gaat het goede voorbeeld geven.

Lees verder na de advertentie.

Wat is watchOS 5 StreamKit

De Apple Watch is inmiddels een paar jaar oud, maar muziekdienst Spotify heeft nog steeds geen app voor het slimme horloge ontwikkeld. Daar lijkt nu spoedig verandering in te komen, zo vertelt een anonieme bron aan MacRumors die persoonlijk betrokken zegt te zijn bij het project.

De bron stelt dat watchOS 5, de volgende versie van de Apple Watch-software, zich richt op StreamKit. Dit nieuwe platform maakt het voor app-ontwikkelaars mogelijk om Apple Watch-apps te verbinden met het internet, ook als er geen iPhone in de buurt is.

watchOS 5 StreamKit

Om StreamKit te gebruiken heb je dus een Apple Watch nodig met mobiel internet, en het enige model dat dit doet is nog niet in Nederland beschikbaar. De kans bestaat wel dat Apple dit najaar een opvolger van de Series 3 uitbrengt die deze functie alsnog naar meer landen brengt.

StreamKit maakt het mogelijk om notificaties te ontvangen van apps als Facebook en Twitter zonder een gekoppelde iPhone in de buurt. Hierdoor kun je met een gerust hart het huis verlaten zonder iPhone op zak, en blijf je toch verbonden en op de hoogte van nieuwe berichten.

Geeft Apple Spotify de ruimte?

Als Spotify daadwerkelijk een watchOS-app presenteert, vragen wij ons wel af of dit tijdens de WWDC-keynote zal gebeuren. Hoewel de bron dit aangeeft, lijkt het ons sterk dat Apple de grootste concurrent van Apple Music tijd op het podium geeft tijdens een volledig door Apple opgezette show.

De WWDC 2018-keynote vindt plaats op 4 juni. Naast watchOS 5 onthult Apple daar ook de nieuwe versies van iOS, macOS en tvOS. In de aanloop naar het evenement zullen er ongetwijfeld nog allerlei geruchten opduiken over deze grote updates. Houd daarvoor iPhoned en onze iOS 12-pagina in de gaten.

Lees ook: WWDC 2018 officieel: Apple onthult iOS 12 op 4 juni

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu