De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

watchOS 5 brengt podcasts naar de Apple Watch: zo gaat het werken

Lars Paijmans
13 juni 2018, 11:12
2 min leestijd
watchOS 5 brengt podcasts naar de Apple Watch: zo gaat het werken

Eén van de belangrijkste verbeteringen van watchOS 5 is de ondersteuning van podcasts op de Apple Watch. Dat kan met de app van Apple, maar ook applicaties van derden krijgen meer mogelijkheden. Vandaag komen we meer te weten over wat wel en niet kan.

Zo gaan watchOS 5 podcast werken

Apple Watch-eigenaren krijgen dit najaar eindelijk de optie om podcasts rechtstreeks vanaf het horloge te streamen, downloaden en afspelen. Als je de officiële Podcasts-app van Apple gebruikt tenminste, want voor apps van derden zijn de opties nog wat beperkter.

Zeker als het op podcasts aankomt gebruiken veel mensen iets anders dan Apples standaard-app. Apps als Pocket Casts, Overcast en Castro zijn al jaren enorm populair en hebben vaak ook een eigen Apple Watch-app. De vraag is dus hoe deze apps vanaf watchOS 5 verbeterd kunnen worden.

watchOS 5 podcast

Via Twitter laat het officiële account van Pocket Casts weten dat het mogelijk wordt om nieuwe afleveringen te downloaden op het horloge. Streamen is echter niet mogelijk; daar zul je gewoon een iPhone voor moeten blijven gebruiken.

Eerst downloaden, dan luisteren

Dat betekent dus dat je nieuwe afleveringen eerst volledig moet downloaden en opslaan voordat je kunt beginnen met luisteren. In de Watch-app op je iPhone is een nieuwe podcast-instelling toegevoegd, die laat zien welke afleveringen naar het horloge worden gestuurd. Als je afleveringen wil streamen, zit er voorlopig niets anders op dan Apples eigen Podcasts-app gebruiken. Wel wordt het voor alle podcast-apps mogelijk om audio op de achtergrond af te blijven spelen. Handig als je meerdere apps tegelijk gebruikt op het horloge. Ook kun je vanaf watchOS 5 het volume bedienen vanuit de app.

Wil je niet wachten tot watchOS 5 uitkomt om podcasts lokaal op je Apple Watch te luisteren? Dan is Outcast voorlopig de beste app die dit mogelijk maakt. In het onderstaande artikel leggen we uit hoe het werkt en wat deze app zo goed maakt.

Lees verder: Review: Outcast is de beste app voor podcasts op je Apple Watch

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen