De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘watchOS 5 stopt dit najaar ondersteuning voor oudere Apple Watch-apps’

Lars Paijmans
11 april 2018, 9:04
1 min leestijd
‘watchOS 5 stopt dit najaar ondersteuning voor oudere Apple Watch-apps’

Nadat de iPhone vorig jaar stopte met het ondersteunen van 32-bit-apps, zo lijkt de Apple Watch dit najaar zijn deur te sluiten voor verouderde watchOS-apps.

Lees verder na de advertentie.

‘watchOS 5 ondersteuning stopt oudere Watch-apps

Hoewel Apple deze verandering nog niet officieel heeft aangekondigd, laat de meest recente watchOS-bèta weinig aan de verbeelding over. Als gebruikers van deze testversie een app openen die nog op watchOS 1 (of WatchKit) draait, verschijnt er een nieuwe melding in beeld. Deze waarschuwt dat de ontwikkelaar de app spoedig moet bijwerken, want anders stopt de werking ervan.

watchOS 5 ondersteuning

Het gaat hier puur om watchOS 1-apps, en daar heeft Apple een goede reden voor. Deze software moest namelijk verplicht vanaf de iPhone naar de Watch gestuurd worden, wat zorgde voor trage en beperkte apps. Daarom bracht Apple destijds minder dan een half jaar later watchOS 2 al uit, die deze ondersteuning verbeterde.

Omdat deze apps zo afhankelijk zijn van je iPhone, werken ze niet op de Apple Watch Series 3 met 4G-verbinding. Daarnaast is Apple gestopt met het accepteren van nieuwe watchOS 1-apps sinds vorige week, na een aankondiging in november.

Gaan we het verschil merken?

In tegenstelling tot de iPhone zijn er echter veel minder Apple Watch-apps beschikbaar. En veel van de apps die tijdens de lancering van de smartwatch werden uitgebracht, zijn al jaren niet bijgewerkt. De kans is dus groot dat Apple Watch-gebruikers het verplicht maken van watchOS 2 beter gaan merken.

WatchOS 5 krijgen we naar verwachting in juni te zijn tijdens WWDC 2018. Op deze ontwikkelaarsbeurs vertelt Apple ongetwijfeld meer over de grote volgende Watch-update, waar momenteel nog weinig over bekend is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu