watchOS 5 voor de Apple Watch nu beschikbaar: zo installeer je de update

Lars Paijmans
17 september 2018, 19:13
2 min leestijd
watchOS 5 voor de Apple Watch nu beschikbaar: zo installeer je de update

Naast iOS 12 heeft Apple ook zijn grote jaarlijkse update voor de Apple Watch uitgebracht. watchOS 5 downloaden is nu mogelijk. Wij vertellen je hoe dit werkt en wat er nieuw is.

watchOS 5 vanaf nu beschikbaar

Het is een druk avondje voor eigenaren van een iPhone (iPad) en Apple Watch. Ook watchOS 5 staat namelijk trappelen om op het slimme horloge van Apple geïnstalleerd te worden. Wil je meer weten over de release van iOS 12? Lees dan het onderstaande artikel.

Apple brengt iOS 12 uit: download en installeer de update

watchos 5 installeren

watchOS 5 is de eerste update die niet alle Apple Watches ondersteunt. De allereerste Apple Watch, de Series 0, blijft op watchOS 4 draaien. Dat betekent dat de volgende Apple Watches de update ondersteunen. Het maakt in dat geval niet uit of je een Sport- of Nike-model hebt.

watchOS 5 downloaden en installeren

Om watchOS 5 op je Apple Watch te zetten, heb je de iPhone nodig waar het horloge aan gekoppeld is. Zorg voordat je onderstaande stappen doorloopt eerst dat je een reservekopie van je Watch gemaakt hebt. Mocht er iets fout gaan, dan weet je hierdoor zeker dat je geen gegevens verliest.

Heb je dit gedaan, dan is het tijd om watchOS 5 te downloaden en installeren. Leg het horloge op de oplader en pak vervolgens je iPhone erbij en doorloop onderstaande stappen:

watchOS 5

Zo kun je watchOS 5 downloaden op je Apple Watch

  • Open de Watch-app op je iPhone;
  • Ga naar Algemeen;
  • Tik op Software-update;
  • Wacht tot je iPhone de watchOS 5 update gevonden heeft.

Het kan even duren tot dit bestand gedownload is, zeker als je dit meteen probeert als Apple de update net uitgerold heeft. Op dat moment downloaden heel veel mensen tegelijk het bestand, wat de downloadtijd flink laat oplopen. Wacht dus geduldig tot het bestand is gedownload en volg daarna de instructies op het scherm om de update op je Watch te installeren. Ook dit kan best wat tijd in beslag nemen.

De belangrijkste verbeteringen van watchOS 5

Dat wachten is het zeker waard, want wederom heeft Apple weer wat fijne verbeteringen doorgevoerd op software-gebied. Zo maakt de Podcast-app van Apple eindelijk de overstap naar de Watch, herkent het horloge zelfstandig welke workout je aan het doen bent en verandert je Watch in een walkietalkie met de gelijknamige functie. Ook zijn er weer wat nieuwe wijzerplaten om uit te kiezen en zou de snelheid van de software zijn toegenomen.

Lees meer over al het nieuws dat watchOS 5 te bieden heeft

Categorie: Apple
Spotlight: watchOS 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's