Dit watchOS 5-concept toont 4 grote Apple Watch-verbeteringen

Lars Paijmans
17 januari 2018, 19:20
2 min leestijd
Dit watchOS 5-concept toont 4 grote Apple Watch-verbeteringen

Onze Apple Watches zullen nog tot dit najaar op watchOS 5 moeten wachten, maar dat weerhoudt deze ontwerper er niet van om een indrukwekkend concept te presenteren. Zo hopen wij ook dat de toekomst van de Watch eruit ziet.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 5 concept stelt 4 verbeteringen voor

Ontwerper Matt Birchler overtuigt direct met zijn watchOS 5 concept. In zijn uitgebreid artikel legt hij uit hoe de eerstvolgende grote Apple Watch-update bestaande functies verder kan uitbouwen.

watchOS 5 concept

1. Apple Watch Ambient modus

Deze richten zich op een aantal speerpunten. Allereerst pleit Birchler voor een manier om altijd de tijd te tonen op het horloge, ook als je pols niet gedraaid is. De Watch kan hiervoor zijn voordeel doen met zijn oled-display. Door alleen de witte pixels op te lichten, verbruikt het horloge nauwelijks energie en kun je toch de tijd zien zonder het horloge te bewegen. De Watch zou in dat geval twee wijzerplaten krijgen: de normale die we nu al kennen en een ‘Ambient’ wijzerplaat die op het scherm verschijnt als de Watch nu op zwart gaat.

2. Siri Watchface open voor apps van derden

Nieuw in watchOS 4 is de Siri-wijzerplaat. Een handige slimme wijzer, die op basis van je locatie en app-gebruik bepaalde functies laat zien. Helaas is deze wijzerplaat nu nog exclusief voor de apps van Apple, maar dit watchOS 5 concept laat zien hoe het anders kan. Door apps van derden toegang te geven tot deze wijzerplaat, kan de Watch nog sneller bediend worden.

watchOS 5 concept

3. Betere activiteit-registratie

Het afgelopen jaar heeft Apple Beddit overgenomen, een bedrijf dat zich specialiseert in het registreren van slaappatronen. Het zou een logische stap zijn als we van deze overname in 2018 het resultaat zien met een nieuwe Watch-functie die tot in het kleinste detail je slaap meet. Een nieuwe stap om het horloge nog steviger te vestigen als een gezondheids-wearable.

4. Podcast playback

Sinds watchOS 4.1 ondersteunt de Apple Watch iCloud Muziekbibliotheek, maar podcasts kun je op deze manier nog niet afspelen. Door de audio te synchroniseren met de iPhone-app, kun je ook zonder iPhone op zak verder luisteren naar je favoriete podcasts.

Naar verwachting zal Apple tijdens WWDC 2018 de volgende grote update van watchOS uit de doeken doen. Daarna verschijnen de eerste beta’s en komt in de loop van september (tegelijk met de nieuwe Apple Watch) de publieke versie van watchOS 5 uit.

Houd iPhones in de gaten via onze website, nieuwsbrief of app om hier alles over te weten te komen, en of dit veelbelovende concept dichtbij de realiteit weet te komen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen