watchOS 5.2 nu beschikbaar: introduceert hartfilmfunctie in Europa
Lars Paymans

Vanaf nu kun je watchOS 5.2 downloaden voor je Apple Watch. De update introduceert een aantal verbeteringen, waaronder de ECG-hartfilmfunctie die naar Europa komt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

watchOS 5.2 downloaden

Een paar dagen na software-updates voor de iPhone en Mac, is nu ook de Apple Watch aan de beurt. Je kunt watchOS 5.2 downloaden en installeren door onderstaande stappen te volgen.

Zo download en installeer je watchOS 5.2

  1. Open de Watch-app op de iPhone die met de Watch is gekoppeld;
  2. Ga naar Algemeen en tik op Software-update;
  3. Wacht tot de watchOS 5.2-update verschijnt;
  4. Download de update op je iPhone, dit kan even duren;
  5. Leg je Apple Watch op een oplader en leg je iPhone erbij in de buurt;
  6. Installeer nu watchOS 5.2 op je Apple Watch, ook dit kan even duren.

De belangrijkste verbetering van watchOS 5.2 is de introductie van de ECG-functie in 19 Europese landen. Vooralsnog was de optie om een hartfilmpje te maken met de Apple Watch Series 4 zeer beperkt beschikbaar, omdat Apple toestemming moet krijgen van gezondheidsinstanties om de software uit te brengen.

Apple Watch Series 5 keramiek

Deze toestemming heeft Apple nu gekregen, waardoor we ook in Europa een hartfilmpje kunnen maken. Dit doe je door de digitale kroon even ingedrukt te houden en de nieuwe hartfilm-app te openen.

Naast ondersteuning voor de ECG-app, heb je watchOS 5.2 ook nodig om de AirPods 2019 met de Watch te gebruiken. Werken de nieuwe AirPods niet om ze te koppelen, dan komt dit dus waarschijnlijk omdat je de Apple Watch-update nog niet hebt geïnstalleerd.

iOS 12.2 en macOS 10.14.4 ook beschikbaar

Begin deze week bracht Apple ook al iOS 12.2 en macOS 10.14.4 uit, twee tussentijdse updates die nieuwe functies naar zowel de Mac als de iPhone en iPad brengt. In onderstaande artikelen lees je alles over wat deze updates precies toevoegen aan je apparaten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.