watchOS 5.1 en macOS 10.14.1 nu te downloaden: 3 verbeteringen op een rij

Michel van 't Klaphek
30 oktober 2018, 20:26
2 min leestijd
watchOS 5.1 en macOS 10.14.1 nu te downloaden: 3 verbeteringen op een rij

Apple heeft naast iOS 12.1 ook watchOS 5.1 en macOS 10.14.1 uitgebracht. De updates rollen nu uit voor alle ondersteunde Apple-apparaten. Dit is hoe je de updates binnenhaalt, en waarom ze de moeite waard zijn.

watchOS 5.1 en macOS 10.14.1 nu beschikbaar

Het oktober-event stond vooral in het teken van de nieuwe iPad Pro met Face ID en betaalbare MacBook Air, maar er is ook genoeg te genieten voor Apple Watch- en Mac-bezitters. Apple heeft voor hen namelijk twee nieuwe updates in petto: watchOS 5.1 en macOS Mojave 10.14.1. Zo haal je de updates als eerste binnen, en dit zijn de beste verbeteringen.

1. Groepsgesprekken in FaceTime

De meest in het oog springende verbetering is groepsgesprekken voor FaceTime. Hierdoor kun je met maximaal 32 mensen tegelijkertijd chatten. Deze functie stond op de planning om gelijktijdig met iOS 12 uit te komen, maar werd op het laatste moment geschrapt. FaceTime-groepsgesprekken is beschikbaar voor zowel watchOS 5.1 als macOS 10.14.1.

iOS 12.1-bèta

2. 70 emoji erbij

Je kunt steeds makkelijker met een emoji zeggen wat je bedoelt en de nieuwe watchOS- en macOS-versie draagt daaraan bij. Je krijgt namelijk de beschikking over ruim 70 nieuwe, inclusieve emoji. Nieuwe toevoegingen zijn onder meer roodharige en kale poppetjes. Ook kun je kiezen voor lokale lekkernijen en nieuwe sporten.

3. Nieuwe wijzerplaat

Daarnaast kun je op je Apple Watch aan de slag met een nieuwe Kleur-wijzerplaat. Alhoewel deze al langer bestond, neemt hij in watchOS 5.1 het hele scherm in beslag. Het display kleurt zo in dezelfde, egale kleur. Op oudere modellen dan de Series 4 wordt de kleur alleen als rondje weergeven. Apple heeft trouwens ook tvOS 12.1 uitgebracht, maar hierin zitten geen nieuwe functies.

iOS-12.1-emoji-2

WatchOS 5.1 en macOS 10.14.1 downloaden

In principe update je Apple-apparaat automatisch. Heb je geen zin om hierop te wachten? Dan kun je de update handmatig binnenhalen. Volg hiervoor de volgende stappen op je Apple Watch:

  1. Ga in ‘Mijn Watch’ naar ‘Algemeen’;
  2. Tik op ‘Software-update’ en wacht totdat de update is gedownload;
  3. Volg de aanwijzingen;
  4. Hou je gekoppelde iPhone in de buurt tijdens het bijwerken.

Ook macOS 10.14.1 is gemakkelijk binnen te halen. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ en klik op ‘Software-update’;
  2. Er wordt nu naar de macOS-versie gezocht;
  3. Tik op ‘Download’ en volg de aanwijzingen op het scherm.

Lees het laatste nieuws over watchOS 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's