De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

watchOS 5.1.2 nu beschikbaar: hartfilmfunctie werkt nog niet in Nederland – update

Lars Paijmans
6 december 2018, 19:04
2 min leestijd
watchOS 5.1.2 nu beschikbaar: hartfilmfunctie werkt nog niet in Nederland – update

Apple heeft watchOS 5.1.2 beschikbaar gesteld, een tussentijdse update voor de software van de Apple Watch. De belangrijkste toevoeging is de nieuwe hartfilmfunctie (ECG), die officieel niet in Nederland verschijnt. Maar er is een omweg.

Lees verder na de advertentie.

Update 6 december 20:10 uur: de ECG-functie lijkt nog niet in Nederland te werken. Op Twitter lezen we dat het veranderen van de regio-instellingen de app niet activeert. Waarschijnlijk controleert Apple aan de hand van je locatie of de hartfilmpjesfunctie beschikbaar is.

Origineel bericht:

watchOS 5.1.2 nu beschikbaar

Toen Apple de Watch Series 4 onthulde, was de ECG-functie één van de meest indrukwekkende verbeteringen. Door je vinger op de Digitale Kroon te leggen, maak je een gesloten circuit tussen de Apple Watch en je hart.

Apple Watch Series 4 hartfilm

Daarmee maakt het horloge een hartfilmpje om je hartritme te registreren en in de Gezondheid-app te verwerken. Vanuit daar kun je gemakkelijk een pdf naar je dokter sturen.

Zo download je watchOS 5.1.2:

  1. Leg je Apple Watch op de oplader en pak je gekoppelde iPhone erbij;
  2. Open de Watch-app op je iPhone;
  3. Ga naar ‘Algemeen’ en tik op ‘Software-update’;
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm en wacht totdat watchOS 5.1.2 is gedownload.

De ECG-functie is geen onderdeel van de update in Nederland, omdat Apple nog geen goedkeuring heeft gekregen van de gezondheidsorganisaties. In de VS heeft het bedrijf dit wel gedaan, waardoor de hartfilmpjesfunctie voorlopig alleen daar beschikbaar is.

Apple Watch Series 4 review

Zo maak je hartfilmpjes in Nederland

Toch kun je met een kleine omweg ook in Nederland hartfilmpjes maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de taal en regio van de Apple Watch op Engels zetten. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Watch-app op je iPhone;
  2. Ga naar ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Taal en Regio’;
  4. Verander de Regio naar Verenigde Staten.

Werkt de ECG-functie nog niet? Start dan je Apple Watch opnieuw op.

Nieuwe functies in watchOS 5.1.2

Naast het maken van hartfilmpjes kan de functie ook een onregelmatige hartslag registreren. Hiervoor wordt iedere twee uur een meting gedaan. Wanneer hier opvallende resultaten uit komen, wordt er gevraagd om opnieuw een meting uit te voeren.

Als er vijf keer achter elkaar een opmerkelijke uitslag uitkomt, adviseert de Apple Watch je om een dokter te bezoeken. Apple benadrukt dan ook dat de ECG-functie niet bedoeld is om sluitend bewijs te geven. De Apple Watch is geen vervanger voor een telefoontje naar je huisarts of doktersbezoek, maar een aanvulling.

Ook werkt watchOS 5.1.2 alle bestaande complicaties bij voor de nieuwe Infograaf-wijzerplaat. Alle standaard-apps zijn hier nu voor bijgewerkt. Tot slot is er ook een schakelaar voor de Walkietalkie-app toegevoegd waardoor je snel kunt aangeven of je beschikbaar bent, of niet. Deze toevoeging is ook handig voor mensen die geen Series 4 hebben.

Het laatste nieuws over watchOS 5

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu