Apple brengt watchOS 5.1.1 met oplossing voor crashende Apple Watches uit

Michel van 't Klaphek
5 november 2018, 20:07
2 min leestijd
Apple brengt watchOS 5.1.1 met oplossing voor crashende Apple Watches uit

watchOS 5.1 zorgde ervoor dat sommige Apple Watches niet meer aangingen, waarna Apple de update terugtrok. De problemen zijn verholpen met watchOS 5.1.1. Zo haal je de nieuwste update voor je Apple Watch binnen.

watchOS 5.1.1 downloaden

Apple heeft het probleem opgelost waardoor sommige Apple Watches crashten tijdens het updaten naar watchOS 5.1. Met de komst van versie 5.1.1 zorgt het bedrijf ervoor dat alles weer zoals vanouds werkt. De update is beschikbaar voor de Series 1, Series 2, Series 3 en Series 4. Het maakt hierbij niet of je een Sport- of Nike-model hebt.

Zo haal je watchOS 5.1.1 binnen:

  1. Leg je Apple Watch op de oplader en pak de gekoppelde iPhone erbij;
  2. Open de Watch-App op je iPhone;
  3. Ga naar ‘Algemeen’ en tik op ‘Software-update’;
  4. Wacht totdat je iPhone de watchOS 5.1.1-update gevonden heeft en volg de aanwijzingen.

Het kan even duren voordat het bestand is gedownload. Dit is helemaal het geval wanneer je de update binnenhaalt als Apple hem net heeft vrijgegeven. Op dat moment downloaden heel veel mensen de nieuwe versie, waardoor de wachttijd flink kan oplopen.

Vergeet daarnaast niet om van tevoren een reservekopie van je Apple Watch te maken. Mocht er iets fout gaan tijdens het updateproces, dan ben je dan in ieder geval geen belangrijke gegevens kwijt.

Apple Watch Series 4 bug

Lukt updaten niet?

Doet jouw Apple Watch helemaal niks meer na het updaten naar watchOS 5.1? Dan is hij mogelijk ‘gebrickt’. Dit houdt in dat het horloge nergens meer op reageert, en niet meer aangaat.

In dat geval moet je contact opnemen met Apple. Zij proberen het probleem op te lossen, of je krijgt een nieuwe Apple Watch. Proberen te updaten naar watchOS 5.1.1 heeft dan ook geen zin: deze update is bedoeld voor Watches die nog wel werken.

watchOS 5.1.1 introduceert diverse nieuwe functies, waaronder FaceTime-groepsgesprekken en keuze uit meer dan 70 toegevoegde emoji. Ook krijg je een nieuwe ‘Kleur’-wijzerplaat tot je beschikking (vanaf Series 4), waardoor je uit verschillende tinten kunt kiezen.

Meer over watchOS 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's