Nu beschikbaar: watchOS 5.0.1 en publieke macOS Mojave 10.14.1-bèta

Wouter Nijsen
28 september 2018, 9:30
2 min leestijd
Nu beschikbaar: watchOS 5.0.1 en publieke macOS Mojave 10.14.1-bèta

Kort na de release van watchOS 5 heeft Apple alweer een kleine update uitgebracht. Van de eerstvolgende macOS-versie, Mojave 10.14.1, is bovendien de publieke bèta verschenen die je zelf kunt testen.

watchOS 5.0.1 en Mojave 10.14.1

Eerder deze maand werd watchOS 5 uitgebracht, de grote nieuwe update voor de Apple Watch. We zijn nog geen twee weken verder, maar nu is watchOS 5.0.1 al beschikbaar. Zoals het versienummer laat zien, gaat het om een kleinere update die enkele bugs oplost. watchOS 5.0.1 lost allereerst problemen met de activiteitsringen op, omdat sommige activiteiten niet accuraat werden vastgelegd.

watchOS 5 review

Ook lost de update een bug op die ervoor zorgde dat de Apple Watch niet goed kon opladen. Om de smartwatch te updaten, ga je naar de Apple Watch-app op de gekoppelde iPhone en tik je vervolgens op ‘Mijn Watch’. Onder ‘Algemeen’ vind je dan de ‘Software-update’-optie om nieuwe versies binnen te halen.

Lees ook → watchOS 5 review: onafhankelijker en gezonder dan ooit

Testversie van macOS Mojave 10.14.1

Apple heeft daarnaast de eerste publieke bèta van macOS Mojave 10.14.1 uitgebracht. Dit is de eerste kleine update die na de release van Mojave verschijnt, en brengt vooral bugfixes en oplossingen voor andere problemen. Wel kun je met de publieke bèta aan de slag met FaceTime-groepsgesprekken. Deze functie zou eerst in de Mojave-update zelf zitten, maar werd later uitgesteld. De feature zit ook in de testversie van iOS 12.1.

macOS Mojave review: Mojave zet de Mac in een nieuw licht

Inschrijven voor de publieke bèta van macOS gaat via het Apple Beta Software Program. Houd er rekening mee dat het nog niet om definitieve software gaat; er kunnen dus nog fouten inzetten. Daardoor is het niet aan te raden om publieke bèta op de Mac te installeren die je dagelijks gebruikt. Gelukkig is het verlaten van macOS- en iOS-bèta’s vrij makkelijk.

Lees meer over macOS Mojave

Categorie: Apple
Spotlights: Apple, macOS Mojave, watchOS 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's