watchOS 3: de 5 beste nieuwe functies voor je Apple Watch

Lars Paijmans
14 september 2016, 14:45
2 min leestijd
watchOS 3: de 5 beste nieuwe functies voor je Apple Watch

Je Apple Watch is er een stuk beter op geworden nu watchOS 3 voor iedereen beschikbaar is. Deze vijf watchOS 3 functies moet je na het installeren van de update direct uitproberen.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 3 functies om te proberen

Apple bracht watchOS 3 tegelijk met iOS 10 en tvOS 10 uit. Het installeren van de update kan even duren, en je moet de Watch er verplicht voor op de oplader leggen. Dit is echter zeker de moeite waard, omdat watchOS 3 naast het toevoegen van functies ook een aantal irritaties aanpakt en oplost.

watchOS 3 functies

1. Dock

Om de snelheid van de apps te verhogen heeft de Apple Watch een volwaardig dock gekregen. Deze open je door op de grote knop te drukken aan de zijkant van de smartwatch, onder de Digitale Kroon. In dit dock kun je de apps zetten die je het meest gebruikt, zodat ze haast zonder laadtijden opgestart kunnen worden. Ideaal voor je wekker bijvoorbeeld, die je hierdoor binnen een paar seconden kunt activeren.

2. Nieuwe wijzerplaten

Als nieuwe wallpapers bij een iOS-update horen, dan horen nieuwe wijzerplaten bij een nieuwe versie van watchOS. Zo is er een minimalistische nieuwe wijzerplaat toegevoegd waar groot de datum op staat, maar de nieuwe Activiteiten-watchfaces zijn het interessants. Deze zetten de drie activiteitenringen prominent in beeld, zodat je precies weet of je op schema ligt met je dagelijkse doelen.

watchOS 3 functies

3. Scribble

Een bericht lezen op je horloge is goed te doen, maar gepast reageren is een heel ander verhaal. Standaardantwoorden dekken de lading vaak niet en als je in de trein zit spreek je niet zo snel een reactie in. Daarom is het ook zo fijn dat je met Scribble snel handmatig een antwoord op je scherm kunt tekenen. Letter voor letter is niet heel snel, maar het komt in sommige situaties zeker van pas. Deze functie moet je alleen wel even activeren omdat hij officieel niet in Nederland beschikbaar is. Dit doe je door op je iPhone naar Instellingen te gaan en daar Taal en Regio te kiezen. Kies Engels als je tweede taal en je kunt in iMessage op je Apple Watch alsnog Scribble gebruiken.

4. Hogere snelheid

De belangrijkste functie is er eentje die je direct merkt na het installeren van watchOS 3: Apple heeft de Apple Watch een stuk sneller gemaakt. Dit zul je ongetwijfeld merken op de Apple Watch Series 2 en Series 1, maar ook de eerste Apple Watch gaat erop vooruit wat prestaties betreft. Apps openen sneller, zodat een van onze voornaamste minpunten wordt weggenomen.

watchOS 3 functies

5. Ademhaling

Ademen kan iedereen, maar gezond ademhalen is een heel ander verhaal. Apple helpt je een handje om tot rust te komen met de gloednieuwe Ademhaling-app. Door een minuut lang rustig in en uit te ademen op de maat van de app probeert Ademhaling je even te laten kalmeren. De app ziet er prachtig uit, en verzamelt al je gegevens zodat je aan het begin van een nieuwe week een overzicht krijgt van je Ademhaling-sessies.

Lees het laatste nieuws over watchOS 3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu