Apple Watch-gebruikers melden flink verbeterde accuduur na watchOS 3.1

Erwin Vogelaar
31 oktober 2016, 20:27
2 min leestijd
Apple Watch-gebruikers melden flink verbeterde accuduur na watchOS 3.1

De nieuwste update voor de Apple Watch leek niet veel bijzonders toe te voegen. Nu lijkt het er op dat watchOS 3.1 de accu van de horloges een stuk langer laat meegaan.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 3.1

Apple heeft op 24 oktober watchOS 3.1 uitgebracht. Deze update voor de software van de Apple Watch repareerde voornamelijk wat kleine foutjes. Onder de punten in de beschrijving stond echter niet dat de horloges door de update langer met de accu konden doen, maar dat blijkt nu wel het geval. Gebruikers op onder andere Reddit en het forum van MacRumors melden dat de accuduur van hun horloge dramatisch verbeterd is sinds de update. Moesten ze voorheen elke nacht hun wearable opladen, kunnen ze het nu vaak twee dagen of langer volhouden zonder extra stroom.

watchos 3.1

“Of deze update is magisch, of alle vorige waren verschrikkelijk geoptimaliseerd”, schrijft Reddit-gebruiker PeteTsar. “Ik sta versteld over deze update. Ik heb mijn S2 vanmorgen om zeven uur ontkoppeld en nu, zeven uur later, heb ik nog 94%!”, schrijft CarlosQG op MacRumors. Zowel de Apple Watch Series 1 als Apple Watch Series 2 lijken er op vooruit gegaan te zijn. Toch zijn er ook gebruikers die juist melden een slechtere accuduur te hebben na de update, al zijn deze wel in de minderheid. Hoe is het voor jou? Laat vooral even weten in de reacties of je verschil merkt sinds de watchOS 3.1-update.

De verbeteringen die Apple zelf noemde tijdens de update gaan voornamelijk om het oplossen van kleine foutjes in de software. Zo konden de Activiteit-ringen verdwijnen van de wijzerplaat, Force Touch-opties niet verschijnen in bepaalde apps en kon de Apple Watch Series 2 in sommige gevallen niet volledig opgeladen worden. Aangezien dat laatste probleem om de accu gaat, is het mogelijk dat die reparatie enkele onverwachte positieve bijwerkingen had. Ook is het met watchOS 3.1 mogelijk om spraakballoneffecten en schermvullende effecten opnieuw af te spelen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen