De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

watchOS 3.1.1 maakt Apple Watches onbruikbaar, Apple trekt update terug

Lars Paijmans
14 december 2016, 8:32
1 min leestijd
watchOS 3.1.1 maakt Apple Watches onbruikbaar, Apple trekt update terug

Apple heeft de watchOS 3.1.1 update teruggetrokken. Gisteren doken er verhalen op over defecte Apple Watch-modellen na het installeren van de update door een nog onbekende watchOS 3.1.1 bug.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 3.1.1 bug maakt Apple Watch onbruikbaar

Als je een fanatieke Apple-gebruiker bent, ben je er waarschijnlijk snel bij als er een nieuwe update voor iOS, watchOS of macOS beschikbaar is. Dat je soms maar beter een dag of twee kunt wachten bewijst watchOS 3.1.1. De update verscheen dinsdagavond, maar is inmiddels door Apple teruggetrokken. Je kunt watchOS 3.1.1 op het moment van schrijven dus niet meer installeren.

watchOS 3.1.1 bug


Bron: Macrumors

Apple nam de rigoureuze maatregel omdat er steeds meer verhalen opdoken van gebruikers met een defecte Apple Watch na het installeren van de update. Het lijkt hier vooralsnog alleen om Apple Watch Series 2 modellen te gaan. Als je na het installeren de Apple Watch op wilde starten, kon je een rode cirkel met een uitroepteken te zien krijgen, die je doorverwijst naar de hulppagina van Apples website.

Herstarten of laten repareren

Als je ook een soortgelijk probleem met je Apple Watch hebt, dan raadt Apple aan om hem eerst geforceerd te herstarten. Dit doe je door zowel de zijknop als de digitale kroon een paar seconden ingedrukt te houden. Werkt dit niet, dan zit er niets anders op dan de Apple Watch inleveren ter reparatie.

De exacte reden voor deze bug is niet bekend. Apple zal watchOS 3.1.1 pas weer uitbrengen als deze fout verholpen is. Tot die tijd is watchOS 3.1 de meest recente versie die in de Apple Watch-app op je iPhone verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen