Apple Watch ontvangt volgende week eindelijk watchOS 2 update

Wouter Nijsen
9 september 2015, 19:08
3 min leestijd
Apple Watch ontvangt volgende week eindelijk watchOS 2 update

Apple brengt watchOS 2, het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch, volgende week 16 september uit. De update maakt de smartwatch een stuk functioneler, onder meer dankzij de ondersteuning voor native apps.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de watchOS 2 update

De belangrijkste vernieuwing van watchOS 2 is ondersteuning voor native apps. Dat betekent dat apps direct vanaf je Apple Watch draaien, in plaats vanaf je iPhone, wat eerder het geval was. Een zeer welkome verbetering, vooral omdat apps sneller werken en meer mogelijkheden bieden. Op dit moment zijn er al 10.000 Watch-apps beschikbaar in de App Store. Een aantal dat nu nog verder kan groeien, waaronder met Facebook Messenger.

Tijdens de presentatie werden diverse apps laten zien die met watchOS 2 beschikbaar komen. Zo werd AirStrip getoond, een app waarmee zwangere vrouwen de hartslag van hun baby via de Watch kunnen doorsturen naar de dokter. Ook nieuw zijn de GoPro- en iTranslate-app. Met laatstgenoemde kunnen zinnen van en naar maximaal 80 talen worden vertaald.

facebook messenger

Verder voegt watchOS 2 Tijdreizen toe, een functie waarmee je snel de agendapunten van vandaag, morgen of gisteren checkt. Daarvoor draai je aan de Digital Crown en door erop te drukken zie je de huidige dag. Voor deze functie lijkt Apple goed gekeken te hebben naar de Pebble Time, die helemaal rond eenzelfde soort agenda-functie is ingericht.

watchos 2 update

Daarnaast voegt watchOS 2 nieuwe wijzerplaten toe, meer manieren om complicaties aan te passen, en een handige nachtklokmodus. Derde partijen die apps voor de Watch ontwikkelen, krijgen meer toegang tot functionaliteiten. Dat betekent meer mogelijkheden voor verschillende applicaties. Zo breng je straks je hartslag in kaart met een app als Strava. Andere apps gebruiken bijvoorbeeld je versnellingsmeter. Als voorbeeld daarbij geeft Apple de golf-app Ping die de snelheid van je swing meet.

Met watchOS 2 passen er meer vrienden op je favorieten-scherm. Dat worden er maximaal twaalf. En mocht je ze een tekening willen sturen, dan is dat eveneens in meerdere kleuren mogelijk. Voorheen kon je slechts in één kleur krabbelen, maar in de toekomst heb je meer vrijheid om kleuren toe te voegen aan één creatie. Een andere toffe feature van watchOS 2 is de mogelijkheid om met FaceTime een audiogesprek te voeren.

apple watch hermes bandjes

Tot slot is het voor de Apple Watch direct mogelijk om met bekende wifi-netwerken te verbinden, zonder tussenkomst van een iPhone. Daardoor krijg je meer mogelijkheden met de Apple Watch zonder dat je smartphone in de buurt moet zijn. Ook kun je op deze manier apps updaten. Check voor meer informatie ons uitgebreide watchOS 2 dossier.

Nieuwe kleuren en bandjes voor Apple Watch

Naast watchOS2 werden ook enkele nieuwe Apple Watch-modellen getoond. De meest opvallende zijn de gouden en roségouden Watch Sport. Ook deed Apple enkele goedkopere Sport-modellen uit de doeken en werd er een zwarte Apple Watch met een sportbandje aangekondigd. Ook introduceert het bedrijf uit Cupertino een aantal nieuwe bandjes voor de Apple Watch Sport. Tot slot komen er enkele luxe leren bandjes van het Franse merk Hermès.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen