Apple stelt release watchOS 2 uit vanwege kritieke bug

Wouter Nijsen
16 september 2015, 17:30
2 min leestijd
Apple stelt release watchOS 2 uit vanwege kritieke bug

WatchOS 2, het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch, wordt toch niet vanavond uitgebracht. Apple heeft een grote fout ontdekt en stelt daarom de release van de update uit.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 2 uitgesteld

WatchOS 2 zou vanavond om 19.00 uur worden uitgebracht, maar dat gaat niet meer gebeuren. Een woordvoerder van Apple vertelt tegenover TechCrunch dat het bedrijf een bug in het besturingssysteem heeft ontdekt. Het verhelpen van de fout duurt langer dan verwacht, en daarom heeft het bedrijf uit Cupertino besloten de release van watchOS 2 uit te stellen. Wat de oorzaak is van de bug is, is niet duidelijk.

watchos 2 release time travel

Meer over watchOS 2

Het nieuwe watchOS 2 voegt veel nieuwe functies en mogelijkheden toe aan de Apple Watch. Zo wordt het door het besturingssysteem mogelijk om apps van derden direct vanaf de Watch te draaien, waardoor ze veel sneller werken. Ook krijgen apps van derden met watchOS 2 toegang tot de Digital Crown, versnellingsmeter, microfoon, hartslagmeter en luidspreker.

Verder brengt watchOS 2 de mogelijkheid om een foto(album) vanaf je iPhone in te stellen als wijzerplaat. Ook nieuw is Tijdreizen’, een functie waarmee je gemakkelijk afspraken en activiteiten checkt. Daarnaast breidt de update de mogelijkheden van Siri uit, waardoor je bijvoorbeeld een woordenboek inschakelt of ov-informatie inschakelt.

iOS 9 release wél vanavond

Vanavond wordt wel iOS 9, de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem, beschikbaar gemaakt. iOS 9 is vanaf 19.00 uur te downloaden voor gebruikers met een iPhone 4S of hoger, iPad 2 of hoger en vijfde generatie iPod touch.

iOS 9 staat voornamelijk in het teken van het verbeteren en stabiliseren van iOS, maar bevat ook nieuwe functies. Zo brengt de update multitasking naar de iPad, een langere toegangscode van 6 cijfers, de zoekfunctie Proactive en een nieuw lettertype en vernieuwde app-kiezer. Ook voegt iOS 9 de nieuwe apps Wallet, iCloud Drive en Nieuws toe. Door de batterijbesparende modus wordt er meer uit de accu van je iPhone of iPad geperst.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu