De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple maakt watchOS 2 beschikbaar voor Apple Watch

Gijs Ettes
21 september 2015, 19:12
2 min leestijd
Apple maakt watchOS 2 beschikbaar voor Apple Watch

Apple heeft vanavond watchOS 2 beschikbaar gemaakt voor de Apple Watch. De eerste grote software-update voor Apples smartwatch zorgt er onder meer voor dat apps direct op het horloge draaien, waardoor ze aanzienlijk sneller moeten werken.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de watchOS 2 release

Het nieuwe watchOS 2 werd vorige week uitgesteld, maar is vanavond alsnog uitgebracht. De update zorgt er verder voor dat apps van derden voortaan toegang hebben tot functies als de Digital Crown, versnellingsmeter, luidspreker, microfoon en hartslagsensor. Dit is voor zowel gebruikers als app-ontwikkelaars handig, aangezien apps hiermee veel functioneler worden.

Een andere verbetering die Apple Watch-gebruikers zullen toejuichen, is de mogelijkheid om zelf uurwerken in te stellen. Je kunt een foto van je iPhone als wijzerplaat kiezen, of een compleet foto-album. Elke keer dat je de Watch ontwaakt, verschijnt dan een nieuw kiekje.

apple watch release

Met de nieuwe functie ‘Tijdreizen’ kunnen gebruikers ook gemakkelijk afspraken en dagactiviteiten checken. Draai aan de Digital Crown en je navigeert de wijzerplaat naar de agenda van vandaag, morgen en gisteren. De wijzerplaat met complicaties geeft niet alleen de agenda weer, maar ook aanvullende informatie als het weer of nieuws. Druk op de knop om terug te keren naar het heden.

watchos 2 release time travel

Verder krijgt Siri meer mogelijkheden met de nieuwe softwareversie, waaronder het inschakelen van het woordenboek, het starten van een training of het opvragen van ov-informatie. Deze informatie is nu ook zichtbaar voor een beperkt aantal steden in de vernieuwde Kaarten-app. Tot slot maakt de nachtklokmodus het mogelijk om je Apple Watch te gebruiken terwijl je deze al hebt afgedaan en aan de oplader hebt gelegd. Gebruik de Crown, het scherm of de knop aan de zijkant om de nachtklok te activeren.

Apple Watch-update installeren

De watchOS 2 update is uiteraard gratis beschikbaar voor alle Apple Watch-gebruikers. Het bijwerken verloopt via de Apple Watch-app op de iPhone. Ga naar ‘Mijn Watch > Algemeen > Software-update’ en volg de stappen op het scherm. Zorg vooraf dat je Watch minimaal voor de helft is opgeladen en is verbonden met een voedingsbron.

De komende tijd gaan we watchOS 2 grondig testen om te zien wat de update nog meer met zich meebrengt. Houd iPhoned in de gaten voor de uitgebreide review!

Lees meer over watchOS 2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu