watchOS 2.1 en tvOS 9.1 nu te downloaden

Erwin Vogelaar
8 december 2015, 19:29
2 min leestijd
watchOS 2.1 en tvOS 9.1 nu te downloaden

Start je Apple TV en Apple Watch op, want er zijn nieuwe updates beschikbaar. In dit artikel laten we zien wat er nieuw is en waarom je je apparaat zou moeten bijwerken.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 2.1 en tvOS 9.1

Apple heeft vandaag nieuwe versies van watchOS en tvOS uitgebracht. Het is dus nu mogelijk om zowel je Apple Watch als Apple TV te updaten. Deze updates komen op dezelfde dag dat iOS 9.2 beschikbaar is gemaakt voor iedereen. Wat er nieuw is in deze nieuwste versie van iOS lees je hier.

tvOS 9.1

Wat is er allemaal veranderd in de laatste versie van tvOS? De grootste toevoeging is dat het nu mogelijk is om de Remote-app op iOS te gebruiken om je Apple TV mee te besturen. Dit was al mogelijk met de tweede en derde generatie aan Apple TV’s, maar nu dus ook voor de allernieuwste versie.

tvOS 9.1

Apple had deze functie weggelaten, omdat de afstandsbediening voor de nieuwe Apple TV ook als een soort touchscreen kan fungeren. Nu het weer is toegevoegd hoef je niet meer op jacht naar de afstandsbediening mocht je deze kwijt zijn. De app zelf heeft geen update nodig. Ook is het vanaf nu mogelijk om via Siri te zoeken in Apple Music, als Siri zou werken in Nederland.

tvOS 9.1 downloaden

Om je Apple TV te updaten ga je naar Instellingen. Hier zoek je Systeem op en daar is Software-updates te vinden. Daar druk je op “Werk software bij” .

watchOS 2.1

De nieuwe update voor de Apple Watch heeft geen nieuwe functies, maar wel ondersteuning voor meer talen en enkele kleine verbeteringen. watchOS 2.1 voegt ondersteuning toe voor onder andere Arabisch, Grieks en Portugees. Het hele besturingssysteem moet daardoor ook andersom werken, omdat bijvoorbeeld Arabisch van rechts naar links gelezen wordt en de Apple Watch dus ook zo wordt gebruikt.

watchOS 2.1

Voor de rest zijn het vooral kleine dingetjes die aangepast zijn. Zo is er een probleempje met de kalender opgelost, waardoor bepaalde events niet zichtbaar waren. Ook is er gewerkt om apps van derden beter te laten starten.

watch 2.1 downloaden downloaden

De Apple Watch bijwerken kan door het horloge aan een voedingsbron aan te sluiten en dicht bij je iPhone te houden. Ga vervolgens naar de Watch-app op de iPhone, tik op Mijn Watch en ga daar van ‘Algemeen’ naar ‘Software-update’.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen