watchOS 2.0.1 nu te downloaden: dit moet je weten

Wouter Nijsen
21 oktober 2015, 19:00
2 min leestijd
watchOS 2.0.1 nu te downloaden: dit moet je weten

Naast iOS 9.1 heeft Apple vanavond ook watchOS 2.0.1 uitgerold. Deze update brengt voornamelijk bugfixes en maakt het besturingssysteem stabieler.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 2.0.1 nu beschikbaar

WatchOS 2.0.1 is de eerste kleine update van watchOS 2, dat in september beschikbaar werd gemaakt. Zoals je in het lijstje hieronder kunt zien, brengt de update geen nieuwe functies met zich mee, maar staan bugfixes en andere verbeteringen centraal.

  • Een probleem waarbij software-updates mogelijk vastliepen;
  • Problemen die van invloed waren op de werking van de batterij;
  • Een probleem waardoor op een beheerde iPhone geen Agenda-activiteiten uit iOS met de Apple Watch konden worden gesynchroniseerd;
  • Een probleem waardoor locatiegegevens mogelijk niet goed werden bijgewerkt;
  • Een probleem waardoor Digital Touch mogelijk werd verstuurd vanaf een e-mailadres in plaats van een telefoonnummer.

Maak je gebruik van een Apple Watch, dan kun je het apparaatje updaten door op je gekoppelde iPhone de Apple Watch-app te openen, naar ‘Mijn Watch’ te navigeren en op Algemeen > Software-update te tikken. Hierna verschijnt de update automatisch op het scherm. Zorg wel dat de smartwatch is aangesloten met de oplader, of beschikt over een resterend batterijpercentage van minimaal 50 procent.

apple watch achtergrond

Meer over watchOS 2

WatchOS 2 is sinds september beschikbaar en voegt veel nieuwe functies en mogelijkheden toe aan de Apple Watch. Zo worden apps van derden voortaan direct vanaf de Watch gedraaid, waardoor ze sneller werken. Ook krijgen applicaties met watchOS 2 toegang tot de Digital Crown, versnellingsmeter, microfoon, hartslagmeter en luidspreker.

Verder brengt watchOS 2 de mogelijkheid om een foto(album) vanaf je iPhone in te stellen als wijzerplaat. Ook nieuw is Tijdreizen’, een functie waarmee je gemakkelijk afspraken en activiteiten checkt. Daarnaast breidt de update de mogelijkheden van Siri uit, waardoor je bijvoorbeeld een woordenboek inschakelt of ov-informatie inschakelt. Meer over het besturingssysteem lees je in onze uitgebreide watchOS 2 review.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu