In watchOS 11 raak je deze functie kwijt (en dat is jammer)

17 juni 2024, 14:17
2 min leestijd
In watchOS 11 raak je deze functie kwijt (en dat is jammer)

In watchOS 11 komen er weer een aantal nieuwe functies naar je Apple Watch. Maar je raakt in watchOS 11 ook iets kwijt. Dit gaat er veranderen.

Lees verder na de advertentie.

De Siri-wijzerplaat raak je kwijt in watchOS 11

Met watchOS 11 krijgt je smartwatch weer nieuwe mogelijkheden. Maar dit keer raakt het slimme horloge ook een optie kwijt. Het gaat daarbij om de Siri-wijzerplaat. De Siri-wijzerplaat is al een behoorlijke tijd te vinden op de Apple Watch, maar die gaat dus met watchOS 11 verdwijnen.

siri wijzerplaat

In plaats daarvan komt er een slimmere ‘slimme stapel’. Widgets worden dan getoond op tijd, plaats en locatie. Live Activiteiten komen dan ook in deze stapel terecht. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld de Shazam-widget in de lijst te zetten wanneer er muziek in de buurt wordt opgemerkt.

Volgens geruchten is de functie Tik dubbel een van de andere redenen dat de wijzerplaat van Siri in watchOS 11 verdwijnt. Wanneer je nu naar je Apple Watch kijkt en twee keer tikt met je duim en wijsvinger, dan komt de slimme stapel tevoorschijn (als je smartwatch deze functie heeft). Op de wijzerplaat van Siri werkt Tik dubbel niet.

tik dubbel

Je hebt een Apple Watch Series 9 of Ultra 2 om Tik dubbel te kunnen gebruiken, vanwege de S9-chip en de nieuwe sensoren die erin zitten. Die detecteren het dubbel tikken van je wijsvinger en duim.

Apple Watch Series 9 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Series 9

41 mm

Siliconen band

Aluminium

Met mobiel internet

€ 404,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple Watch Series 9 prijzen

Apple Watch Ultra 2 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Geweven alpine band M

Titanium

Met mobiel internet

€ 809,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple Watch Ultra 2 prijzen

Meer over de Siri-wijzerplaat

Het is wel jammer dat de Siri wijzerplaat is verdwenen in watchOS 11. De wijzerplaat liet je veel informatie zien en was best handig. Wanneer je aan de Digital Crown op je Apple Watch draait, krijg je allerlei gegevens te zien. Boven aan de wijzerplaat vind je ook het Siri-logo. Tik je daarop, dan activeer je Siri op je Apple Watch.

Wil je op de hoogte blijven omtrent iOS 18, Siri en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5Mac
Bron afbeelding: apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu