watchOS 11 komt eraan: deze Apple Watches krijgen de update

12 juni 2024, 11:00
2 min leestijd
watchOS 11 komt eraan: deze Apple Watches krijgen de update

Apple heeft watchOS 11 aangekondigd, maar de update komt helaas niet naar alle Apple Watches. Maar liefst twee generaties vallen af bij de update.

Lees verder na de advertentie.

Apple kondigt watchOS 11 aan

Op de WWDC 2024 heeft Apple een reeks software-updates aangekondigd, waaronder watchOS 11. Het is een kleinere update voor de Apple Watch, met functies als trainingsbelasting, meer opties voor de wijzerplaat Foto’s en de introductie van check-in. Vanaf watchOS 11 kunnen check-in meldingen ook weergegeven worden op Apple Watches, zelfs tijdens work-outs.

Daarnaast komt er met Vitals een compleet nieuwe app naar de Apple Watch in watchOS 11. In de applicatie krijg je een analyse van belangrijke gegevens als je hartslag, ademhalingsfrequentie en zuurstofsaturatie. Zo zie je direct of er afwijkingen zijn, daar krijg je in dat geval ook een melding van. Helaas komt watchOS 11 niet naar alle Apple Watches, want twee generatie hebben geen ondersteuning meer voor de update.

watchos 11 overzicht

Naar deze Apple Watches komt watchOS 11

Niet alle Apple Watches die nu op watchOS 10 draaien kunnen straks updaten naar watchOS 11. De Apple Watch Series 4 én Series 5 vallen dit jaar af, waardoor deze generaties blijven steken op watchOS 10. De nieuwe update komt dus alleen naar de Apple Watch Series 6 of nieuwer. Wil je weten of jouw Apple Watch dit jaar de update krijgt? Naar deze generaties komt watchOS 11:

Het is opvallend dat dit jaar twee generaties van de Apple Watch geen ondersteuning meer hebben voor watchOS 11. In 2023 was dat bijvoorbeeld niet het geval, toen konden alle generaties die draaiden op watchOS 9 ook updaten naar watchOS 10. Het gebeurt niet vaak dat Apple twee uitvoeringen van een apparaat op hetzelfde moment uitsluit van nieuwe updates. Voor de nieuwste watchOS-update van 2024 heb je dus een Apple Watch uit 2020 of nieuwer nodig.

watch os 11 2

Nieuwe Apple Watch kopen?

Heb je een Apple Watch Series 5 of ouder? Maar wil je wel de nieuwste functies van watchOS 11? Dan is het tijd voor een nieuwe Apple Watch. Op dit moment is de Apple Watch Ultra 2 de beste smartwatch, met geavanceerde functies als diepzeeduiken en bergbeklimmen. Het toestel heeft een maximale batterijduur van maar liefst 72 uur en een stevige titanium behuizing.

Vind je de Apple Watch Ultra 2 te duur? Dan is de Apple Watch Series 9 een goede optie. De smartwatch beschikt over de snelle S9-chip en heeft voor het eerst 64 GB aan opslagruimte. Bovendien kun je de Apple Watch Series 9 bedienen met gebaren, net als de Apple Watch Ultra 2. Bekijk de beste prijzen van de smartwatches in onze prijsvergelijker, zodat je voor de laagste prijs kunt updaten naar watchOS 11!

Apple Watch Series 9 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Series 9

41 mm

Siliconen band

Aluminium

Met mobiel internet

€ 404,95

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon

Apple Watch Series 9

41 mm

Siliconen band

Aluminium

Met mobiel internet

€ 404,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple Watch Series 9 prijzen

Apple Watch Ultra 2 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Geweven alpine band M

Titanium

Met mobiel internet

€ 809,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Geweven alpine band S

Titanium

Met mobiel internet

€ 811,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple Watch Ultra 2 prijzen
Bronnen afbeeldingen: apple, apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu