De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘watchOS 10 krijgt nieuw design en meer widgets’ (zo ziet dat eruit)

Piet-Jan Lentjes
1 mei 2023, 9:20
2 min leestijd
‘watchOS 10 krijgt nieuw design en meer widgets’ (zo ziet dat eruit)

Volgens geruchten gaat er behoorlijk wat veranderen bij de volgende update voor je Apple Watch. In watchOS 10 krijgt de smartwatch een nieuwe look en worden widgets een stuk belangrijker.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw design en meer widgets in watchOS 10

Volgens de doorgaans betrouwbare Mark Gurman gaat Apple in watchOS 10 een paar ‘flinke veranderingen’ doorvoeren. Hij zegt dat de update een nieuw design introduceert en dat Apple zich vooral gaat richten op widgets in watchOS 10.

Apple Watch siri wijzerplaat

Volgens Gurman kun je het uiterlijk van watchOS 10 een beetje vergelijken met de huidige ‘Siri’-wijzerplaat en het stapelen van widgets, wat je nu al op iPhone en iPad kunt. Je kunt straks door verschillende widgets bladeren, zonder dat je de bijbehorende app eerst moet openen. De widgets zijn dan door elke wijzerplaat te gebruiken, volgens Gurman.

Apple overweegt nieuwe functie voor Digital Crown

Verder zegt de Apple-kenner dat Apple ook overweegt om de functie van de Digital Crown (de ronde knop aan de zijkant van de Apple Watch) aan te passen. Wanneer je in de huidige versie van watchOS de Crown indrukt, wordt het app-overzicht geopend. Volgens geruchten denkt Apple erover na om in watchOS 10 de widgets te openen na het indrukken van de Digital Crown.

Digital Crown opent voortaan widgets in watchOS 10

Dit is waarom watchOS 10 een flinke update wordt

Gurman heeft al eerder gezegd dat watchOS 10 echt een flinke update gaat worden. Dit is volgens hem zo, omdat de Apple Watch Series 9 slechts een kleine hardware-update zal zijn. Apple gaat zich daarom vooral focussen op de software. Het is dus niet verwonderlijk dat watchOS 10 een nieuw design krijgt met een grotere focus op de widgets.

Volgens de geruchten komt er pas in 2024 een grote update aan voor de hardware van de Apple Watch. Dit wordt dan ook de eerste Apple Watch met een micro-led scherm.

wwdc 2023 producten apple

Wanneer komt watchOS 10?

De nieuwe versie van watchOS 10 wordt officieel onthuld tijdens WWDC 2023. Tijdens dit jaarlijkse evenement presenteert Apple software-updates voor bijna alle producten. Dit jaar zal de conferentie plaatsvinden van 5 tot en met 9 juni. Je moet dus nog even geduld hebben.

Naast watchOS 10 verschijnen bij WWDC 2023 ook updates voor je Mac, iPad, Apple TV en iPhone. Daarom kun je ook de volgende updates verwachten: iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17 en macOS 14.

Apple Watch kopen

Heb je nog geen Apple Watch? Of is je Apple Watch echt toe aan een upgrade? Check dan onze Apple Watch-prijsvergelijker van iPhoned.

De Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra zijn de nieuwste smartwatches van Apple. Maar vind je die te duur? Dan is de Apple Watch SE 2022 een uitstekend alternatief!

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 399,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 488,99

Bekijk beste prijs

Apple Watch SE 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 268,95

Bekijk beste prijs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu