De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

watchOS 10: dit is wanneer de update naar je Apple Watch komt

Yannick Chalkiopoulos
26 april 2023, 11:05
2 min leestijd
watchOS 10: dit is wanneer de update naar je Apple Watch komt

Apple lanceert dit jaar de Apple Watch Series 9 met watchOS 10. Wanneer komt de update naar je Apple Watch en welke horloges krijgen hiervoor ondersteuning?

Lees verder na de advertentie.

Apple lanceert watchOS 10

Zoals ieder jaar verschijnt er ook dit jaar een update voor je Apple Watch. Apple presenteert dit jaar watchOS 10, dat naar verluidt zelfs de grootste update ooit gaat worden voor je Apple Watch. Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman krijgt de volgende versie van het besturingssysteem voor Apple’s horloge namelijk ‘meer verbeteringen’ en een ‘compleet nieuwe interface’.

Lees ook: watchOS 10-concept: toffe apps en meer voor de Apple Watch

Dit past bij eerdere geruchten, die voorspellen dat de Apple Watch Series 9 geen grote hardware-updates krijgt. De Apple Watch Series 9 zal daarom veel op de huidige Apple Watch gaan lijken. Omdat de hardware-update dit jaar zo minimaal wordt, richt Apple zich op de software van het horloge. Wanneer kunnen we watchOS 10 verwachten?

watchOS 10 concept

Nieuwe watchOS wordt aangekondigd op WWDC

De nieuwe versie van watchOS 10 wordt hoogstwaarschijnlijk officieel onthuld tijdens de WWDC 2023. Tijdens dit jaarlijkse evenement presenteert Apple software-updates voor bijna alle producten. Dit jaar zal de conferentie plaatsvinden van 5 tot en met 9 juni. Het is daarom de verwachting dat Apple op 5 juni watchOS 10 presenteert. Die dag verschijnt meteen de eerste bèta van watchOS 10.

Als we de tijdlijn van watchOS 9 van afgelopen jaar volgen, dan verschijnt tussen 19 en 23 juni de tweede testversie van watchOS 10. Deze testversies zijn bedoeld voor ontwikkelaars, zodat ze aan de slag kunnen met het ontwikkelen van apps. De publieke en laatste bèta komt vervolgens tussen 26 en 30 juni. De definitieve versie van watchOS 10 volgt dan op 12 september.

Zet 12 september 2023 dus maar alvast in je agenda, want dit is waarschijnlijk de datum dat je de nieuwe watchOS-versie op je horloge kan installeren.

Apple Watch update

Nieuwe Apple Watch kopen? Bekijk de beste prijzen

Heb je nog geen Apple Watch en wil je straks ook aan de slag met het nieuwe watchOS 10? Of is je huidige Apple Watch echt toe aan een upgrade? Check dan de Apple Watch-prijsvergelijker van iPhoned, zodat je zeker weet dat je de beste prijs te pakken hebt.

Lees ook: Apple Watch Series 9: worden dit de nieuwe functies?

De Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra zijn de nieuwste smartwatches van Apple. Vind je die toch iets te duur? Dan is de Apple Watch SE 2022 een uitstekend alternatief!

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 399,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 512,99

Bekijk beste prijs

Apple Watch Ultra prijzen vergelijken

Nieuw

€ 856,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 844,99

Bekijk beste prijs

Apple Watch SE 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 268,95

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Parker Ortolani
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu