Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘watchOS 10 wordt grootste update voor Apple Watch ooit’

Piet-Jan Lentjes
17 april 2023, 9:50
2 min leestijd
‘watchOS 10 wordt grootste update voor Apple Watch ooit’

De nieuwe versie van watchOS komt er dit jaar aan. Volgens geruchten wordt watchOS 10 de grootste update voor de Apple Watch ooit!

Lees verder na de advertentie.

Grootste update voor Apple Watch: watchOS 10

In zijn meest recente nieuwsbrief deed Mark Gurman een opvallende uitspraak. Volgens hem wordt watchOS 10 de grootste update die de Apple Watch ooit heeft gekregen. Hij zei dat de volgende versie van het besturingssysteem voor Apple’s horloge ‘meer verbeteringen’ en een ‘nieuwe interface’ gaat krijgen. Jammer genoeg gaf de doorgaans betrouwbare Apple-kenner verder geen informatie.

watchOS 10 concept
watchOS 10-concept

Hij vertelde nog wel dat Apple geen grote hardware-updates voor de volgende Apple Watch in de planning heeft. De Apple Watch Series 9 zal daarom veel op de huidige Apple Watch gaan lijken. Omdat de hardware-update dit jaar zo minimaal wordt, zal Apple zich volgens Gurman vooral op de software hebben gericht.

De nieuwe versie van watchOS 10 wordt officieel onthuld tijdens WWDC 2023. Tijdens dit jaarlijkse evenement presenteert Apple software-updates voor bijna alle producten. Dit jaar zal de conferentie plaatsvinden van 5 tot en met 9 juni. De eerste publieke bèta van de update naar watchOS 10 zal dan ergens in juli te downloaden zijn.

Lees meer: WWDC 2023 – deze producten gaat Apple dit jaar lanceren

Meer onthullingen tijdens WWDC 2023

Naast watchOS 10 verschijnen bij WWDC 2023 ook updates voor je MaciPadApple TV en iPhone. Verder kun je (naast watchOS 10) de volgende updates verwachten: iPadOS 17, tvOS 17 en macOS 14.

wwdc 2023

Waarschijnlijk komt er ook wat nieuwe hardware om de hoek kijken. Volgens geruchten zal dit de AR/VR-headset zijn, maar dat is alweer een paar keer tegengesproken. Er staan ook hardware-updates voor de MacBook Pro en de MacBook Air in de planning. De rest van het evenement staat meestal in het teken van online workshops voor ontwikkelaars, colleges en digitale borrels.

Apple Watch kopen

Heb je nog geen Apple Watch en wil je straks ook aan de slag met de update naar watchOS 10? Of is je Apple Watch echt toe aan een upgrade? Check dan onze Apple Watch-prijsvergelijker van iPhoned.

De Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra zijn de nieuwste smartwatches van Apple. Maar vind je die te duur? Dan is de Apple Watch SE 2022 een uitstekend alternatief!

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 399,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 488,99

Bekijk beste prijs

Apple Watch SE 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 268,95

Bekijk beste prijs
Bronnen afbeeldingen: Parker Ortolani, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu