watchOS 10: deze functie heeft Apple verwijderd (en dat is spijtig)

Piet-Jan Lentjes
23 augustus 2023, 13:00
2 min leestijd
watchOS 10: deze functie heeft Apple verwijderd (en dat is spijtig)

Nog even geduld en dan krijgt je Apple Watch weer een toffe update. Maar Apple heeft in watchOS 10 ook een leuke functie verwijderd. En dat vinden we eigenlijk best jammer.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 10: deze functie heeft Apple verwijderd

Met watchOS 10 krijgt je Apple Watch weer een hele reeks nieuwe functies erbij. Denk aan de hele leuke Snoopy-wijzerplaat met meer dan 140(!) animaties en de slimme stapel-widgets.

watchOS 10

Toch heeft Apple ook wat zaken weggehaald, en dat is jammer. Één handige functie die in watchOS 10 met de noorderzon is vertrokken is de optie om heel snel een wijzerplaat te wisselen. In watchOS 9 en eerder kun je namelijk door naar links of rechts over de wijzerplaat te swipen razendsnel tussen wijzerplaten wisselen. In watchOS 10 is die functie verdwenen.

Het is eigenlijk best jammer dat de functie niet meer in watchOS 10 zit, want je kon daarmee (zonder op het scherm te hoeven kijken) snel een andere wijzerplaat instellen. Was je huidige wijzerplaat net wat te druk of te fel? Even vegen en je had zo een andere ingesteld.

Overigens is er nog wel een andere functie om de wijzerplaat te wisselen in watchOS 10 op je Apple Watch, maar je moet hiervoor wel een extra stap doen. Houd je vinger ingedrukt op de wijzerplaat. Vervolgens veeg je naar links of naar rechts om een andere wijzerplaat te kiezen. Tik daarna op de wijzerplaat die je hebt gekozen. Het werkt, maar het is allemaal iets omslachtiger en kost je dus iets meer tijd.

Deze Apple Watches krijgen de update

Niet elke Apple Watch krijgt de update naar watchOS 10. Zo Wil je weten welke Apple Watch de update naar watchOS 10 in ieder geval gaan krijgen? Check dan onderstaand lijstje!

Heeft jouw Apple Watch geen ondersteuning voor de nieuwe watchOS-update? Of is je horloge aan vervanging toe? De Apple Watch Ultra is de beste Watch van dit moment. Als je die te duur vindt is de Apple Watch Series 8 een goed alternatief. Bekijk de beste prijzen in onze prijsvergelijker, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt!

Apple Watch Ultra prijzen vergelijken

Nieuw

€ 713,-

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 691,99

Bekijk beste prijs

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 369,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 360,99

Bekijk beste prijs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu