watchOS 10.5 lost batterijprobleem op: installeer de update snel

Yannick Chalkiopoulos
22 mei 2024, 13:00
2 min leestijd
watchOS 10.5 lost batterijprobleem op: installeer de update snel

Installeren maar! Apple lost met watchOS 10.5 een batterijprobleem van de Apple Watch op, waardoor het belangrijk is om de update zo snel mogelijk te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Batterijprobleem in watchOS 10.4

Apple bracht in maart watchOS 10.4 uit, waarmee een aantal nieuwe functies naar de Apple Watch kwam. Je kunt sinds de update tweemaal tikken om een melding volledig te tonen en Apple Pay is beveiligd met een toegangscode als je Assistive Touch gebruikt. Daarnaast heeft Apple het probleem met Ghost Touches opgelost, een probleem dat zich voordeed bij het touchscreen van de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2.

Lees ook: Concept: Apple Watch X krijgt het verbeterde ontwerp van de Ultra

Helaas bracht de update niet alleen oplossingen met zich mee, maar ontstond er ook een nieuw probleem. Gebruikers klaagden dat de Apple Watch veel sneller leeg ging. Dat was ook het geval bij nieuwere smartwatches, de batterij ging veel minder lang mee dan voor het installeren van watchOS 10.4 het geval was. Daarom heeft Apple nu een nieuwe update uitgebracht, want in watchOS 10.5 is het batterijprobleem verholpen.

watchOS 10 apple watch

watchOS 10.5 installeren

Op 13 mei heeft Apple watchOS 10.5 uitgebracht. In de beschrijving van de update noemt Apple het batterijprobleem niet, maar het lijkt erop dat de bug wel degelijk is opgelost. Gaat de batterij van jouw Apple Watch sinds watchOS 10.4 veel sneller leeg? Dan raden we aan om zo snel mogelijk te updaten, want in de nieuwste watchOS-versie heb je geen last meer van het probleem. Updaten gaat als volgt:

  1. Open de Watch-app op je iPhone;

  2. Ga naar ‘Algemeen > Software-update’;

  3. Download en installeer watchOS 10.5.

Om de Apple Watch te updaten moet de smartwatch minimaal voor 50 procent zijn opgeladen en verbinding met wifi hebben. Daarnaast moet je iPhone zijn bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versie. Heb je een Apple Watch Series 6 of nieuwer? Dan kun je de smartwatch ook bijwerken zonder je iPhone erbij te pakken. Ga daarvoor naar de instellingen op je Apple Watch en kies voor ‘Algemeen > Software-update > Installeer’.

Apple Watch batterij

Nieuwe functies in watchOS 10.5

Met watchOS 10.5 komen er weinig nieuwe functies naar je Apple Watch. Je krijgt er wel een speciale wijzerplaat bij, die in het teken staat van Pride 2024. Deze past bij de nieuwe achtergrond die met iOS 17.5 naar je iPhone is gekomen, en bij wallpaper die met iPadOS 17.5 op de iPad is geïntroduceerd. Verder heeft Apple alleen bugfixes doorgevoerd in de nieuwste watchOS-update.

Lees ook: Zo stel je de nieuwe Pride 2024-wijzerplaat voor Apple Watch in

Voor nieuwe functies moeten we vermoedelijk wachten op watchOS 11, de grote update voor de Apple Watch dit jaar. Er is nog weinig bekend over de volgende watchOS-versie, maar daar komt volgende maand verandering in. Apple presenteert watchOS 11 op de WWDC, die begint op maandag 10 juni. Die dag zien we alle nieuwe functies van iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 én watchOS 11.

Apple Watch Series 9 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 391,18

Bekijk prijzen

Apple Watch Ultra 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 814,95

Bekijk prijzen
Bron: Macwelt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu