De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

watchOS 10.1 is uit: dit is er nieuw en zo moet je updaten

Maurice Snijders
25 oktober 2023, 19:10
2 min leestijd
watchOS 10.1 is uit: dit is er nieuw en zo moet je updaten

Apple heeft watchOS 10.1 uitgebracht. In dit artikel lees je wat er nieuw is en welke Apple Watch-modellen worden ondersteund.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 10.1: Tik dubbel eindelijk beschikbaar

Een van de highlights van watchOS 10.1 is de functie Tik dubbel. Deze functie werd al aangekondigd tijdens het Apple-event afgelopen september en wordt nu eindelijk voor iedereen beschikbaar. Je hebt er wel een Apple Watch Series 9 of een Apple Watch Ultra 2 voor nodig, omdat de nieuwste S9-chip is vereist.

Tik dubbel gebruik je door met je vinger en duim tegen elkaar aan te tikken. Je bedient je Apple Watch met watchOS 10.1 dan dus zonder dat je het scherm aanraakt. Dit is mogelijk dankzij de Neural Engine op de S9-chip, de bewegingssensor, gyroscoop en hartslagsensor. Door het tikken stroomt het bloed op een andere manier door je aderen, wat wordt gedetecteerd door de hartslagsensor en geïnterpreteerd als twee keer tikken.

watchOS 10.1: Gebruik NameDrop met je Apple Watch

Een andere nieuwe functie die watchOS 10.1 met zich meebrengt is NameDrop. Deze functie ken je waarschijnlijk al van iOS 17 en is bedoeld om contactinformatie eenvoudig te delen. Het werkt door twee iPhones tegen elkaar aan te houden. Maar als je het nieuwe besturingssysteem eenmaal hebt geïnstalleerd, werkt het ook met je Apple Watch!

watchos 10.1

Verder brengt de update zoals altijd een aantal bugfixes mee. Dat zorgt ervoor dat je Apple Watch weer net wat soepeler zal werken. Ook mogelijke veiligheidsrisico’s worden met de update uit de wereld geholpen. Reden genoeg om direct te beginnen met installeren van watchOS 10.1.

Zo download je de nieuwe versie van watchOS

Om de nieuwe versie van watchOS te installeren, heb je een iPhone XS of nieuwer nodig met iOS 17.1 geïnstalleerd. De Apple Watch-modellen die watchOS 10 ondersteunen, ondersteunen ook watchOS 10.1.

Je moet je dus eerst iOS 17.1 installeren. Die update is tegelijk met nieuwe watchOS uitgekomen. Heb je dat gedaan, ga dan op je Apple Watch naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ om de update te installeren. Ben je nog op zoek naar een geschikte Apple Watch of ben je toe aan een nieuwe versie, check dan hieronder de beste deals!

Apple Watch Series 9 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 423,65

Bekijk beste prijs

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 325,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 327,99

Bekijk beste prijs

Wil je op de hoogte blijven van watchOS 10.1? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: apple, apple, macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu