Eerste update voor Apple Watch OS voegt Nederlandse taal toe
Wouter Nijsen

Apple heeft zojuist de eerste update voor Watch OS, het besturingssysteem van de Apple Watch, beschikbaar gemaakt. De update voegt onder meer de Nederlandse taal toe.

Watch OS 1.0.1: Nederlandse taal en meer

watchos101Het besturingssysteem van de Apple Watch, bekend als Watch OS, heeft vanavond de eerste update gekregen. Versie 1.01 staat vooral in het teken van bugfixes en andere verbeteringen, maar voegt ondersteuning voor verschillende talen toe, waaronder het Nederlands. Voortaan is ook Siri in het Nederlands met de smartwatch te gebruiken.

Voorheen was de Watch door Nederlanders alleen te gebruiken in bijvoorbeeld het Engels of Duits. Ook gebruikers uit Brazilië, Denemarken, Zweden, Rusland, Thailand en Turkije kunnen de Watch nu met hun eigen taal bedienen.

Als gezegd voert de update voor WatchOS ook enkele bugfixes door. Zo zijn functies met betrekking tot Siri, apps van derden en toegankelijkheid flink verbeterd. Ook zijn er kleine veranderingen doorgevoerd in verschillende gezondheidsfuncties van de Apple Watch.

Mocht je al een Apple Watch om je pols dragen, dan kun je het apparaatje updaten door op je gekoppelde iPhone naar ‘Mijn Watch’ te navigeren, en vervolgens op ‘Algemeen > Software-update’ te tikken.

Hierna verschijnt de update automatisch op het scherm. Is dat niet het geval, dan raden we je aan om het later nog eens te proberen. Ook moet de smartwatch aangesloten zijn met de oplader, met een resterend batterijpercentage van minimaal 50 procent.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.