Wat zal de nieuwe firmware brengen?
Redactie

De update naar firmware 2.2.1 was niet groots, en bestond alleen uit een aantal bugfixes en er werden wat stabiliteitsproblemen opgelost. Maar nu juni langzaam nadert mogen wij wel eens gaan nadenken wat evantuele volgende firmwares ons gaan brengen.

Elkaar volgen in Google Maps

Google heeft begin deze maand zijn dienst Google Latitude gelanceerd. Met deze dienst kun je de locatie van je vrienden via Google Maps vinden. Google Latitude bepaald zelf hoeveel keer je locatie geüpdate moet worden aan de hand van batterijcapiciteit, ook kun je natuurlijk handmatig je locatie bijwerken.

Google Latitude is nu al beschikbaar voor de computer, Blackberry-, Windows Mobile-, en Symbian telefoons. Bij een update van de Google Maps applicatie zal Google Latitude ook voor de iPhone uitkomen.

Meer info over Google Latitude

Achtergrondprocessen

Sinds de lancering van firmware 2.0 word er al gepraat over het toestaan van achtergrondprocessen, toen nog in de vorm van de push notification, en nu gewoon over het toelaten van achtergrondprocessen zonder de zogenaamde ‘wolk’.

Geruchten gaan dat Apple één van de twee diensten met de komst van firmware 3.0 gaat lanceren. Wanneer firmware 3.0 gelanceerd word is nog niet bekend, maar de verwachting is dat dit in juni/juli zal zijn.

Meer info over achtergrondprocessen op de iPhone

Eerdere geruchten niet waar

In november schreven wij ook al over geruchten van een nieuwe firmware (2.3) deze geruchten zijn niet waar, want we zijn inmiddels ruim 3 maanden verder, en we hebben nog steeds geen: Copy/paste, Push Notification Service, en SMS in landscape.

De geruchten uit november

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.