Hoe de iPhone 5S vingerafdrukscanner werkt
Roel van Hout

Op iPhoned is de iPhone 5S vingerafdrukscanner al vaak besproken. Apple heeft ‘m dan nog wel niet bevestigd, maar de komst lijkt steeds waarschijnlijker. Hoe werkt het eigenlijk?

De iPhone 5S vingerafdrukscanner werd onlangs weer genoemd door analist Ming-Chi Kuo. Volgens hem zou deze onder de homeknop komen te zitten. Aangezien de iPhone 5 in de buurt van de homeknop al goedgevuld is met speaker, microfoon en lichting-poort, zou Apple daarom werken aan een andere vorm voor de homeknop.

iPhone 5S vingerafdrukscannerHoe het er ook uit gaat zien, de kans dat de vingerafdrukscanner er komt wordt steeds groter: gisteren werd een nieuwe patentaanvraag voor technologie ten behoeve van het scannen van vingerafdruktechonologie van Apple in Europa openbaar gemaakt.

iPhone 5S vingerafdrukscanner is ter beveiliging

In dat patent staat beschreven hoe de vingerafdrukscanner in staat zal zijn om ‘levende huid’ te voelen. Dat betekent dat een kopie van een vingerafdruk niet voldoende zal zijn om de telefoon te ongrendelen. De technologie is in staat om door bepaalde materialen heen het patroon van een vingerafdruk te herkennen.

Waar de vingerafdrukscanner natuurlijk primair voor bedoeld is, is beveiliging. Op dit moment vergrendel je de telefoon met een cijferslot of wachtwoord, maar het is natuurlijk veel makkelijker om kort je vinger op de telefoon te leggen.

Daarbij is deze manier van beveiligen ook nog eens veel veiliger, mits Apple het goed aanpakt. De geopenbaarde patentaanvraag lijkt daar in ieder geval wel op te wijzen. Als de vingerafdrukscanner naar behoren werkt – wat je van een bedrijf als Apple mag verwachten, is het heel goed mogelijk dat Apple de technologie ook op de iPad-, iMac-, iPod- en MacBooklijn gaat toepassen.

Tot we op waarschijnlijk 10 september de iPhone 5S gaan zien, lees je alles over het toestel in ons iPhone 5S overzicht!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.