Wat gebeurt er met je iPhone na verlies? Symantec onderzocht het.
Redactie

Een iPhone verliezen kan in principe iedereen overkomen. Je kunt de smartphone vergeten in de trein, in een restaurant of op een andere openbare plaats. Als je geluk hebt, krijg je de iPhone terug van de eerlijke vinder. Maar weet jij wat de minder eerlijke vinder doet met de iPhone? Symantec onderzocht het.

Vijftig iPhones onbeheerd achtergelaten

In het kader van het onderzoek Symantec Smartphone Honey Stick Project werden er op willekeurige locaties vijftig smartphones neergelegd. De locaties bevonden zich onder meer in New York City en San Francisco. De smartphones waren voor het onderzoek geprepareerd, zodat precies kon worden nagegaan, wat er mee zou gebeuren.

Toegang tot bestanden

Zestig procent van de vinders van een smartphone probeerde meteen de e-mail accounts en social media accounts te openen. Op zich is dat logisch. Op die manier kan namelijk de eigenaar achterhaald worden. Maar opvallender was, dat tachtig procent van de vinders pogingen deed om toegang te krijgen tot de bestanden HR Cases en HR Salaries. En maar liefst de helft van alle vinders wilde zich toegang verschaffen tot de bankrekening van de eigenaar van de gevonden smartphone.

Alle reden dus om te zorgen dat je iPhone goed beveiligd is. Dat kan onder meer door een pincode te gebruiken om daarmee een blokkade op te werpen voor directe toegang.

Hier vind je de uitgebreide rapportage van het onderzoek.

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.