Wat brengt het WWDC 2012 congres vanavond?

Redactie
11 juni 2012, 9:58
2 min leestijd
Wat brengt het WWDC 2012 congres vanavond?

Vanavond wordt het WWDC 2012 congres gehouden en de verwachtingen zijn hooggespannen. Wat zal de avond brengen? Bekijk hier alvast de informatie van wat er vanavond van Apple verwacht kan worden.

iOs 6

Tijdens elk WWDC congres heeft Apple informatie bekendgemaakt over de volgende versie van iOS. Ook de versie iOS6 zal vanavond de nodige aandacht krijgen. Dat blijkt onder meer uit de reclamebanners, die op het gebouw zijn aangebracht. Verwacht wordt, dat er ook informatie naar buiten komt over nieuwe functies. Darbij gaat het om een nieuwe interface voor verschillende apps, zoals Agenda, Contacten en Video’s.

iCloud verbeteringen

Een jaar geleden werd iCloud al aangekondigd. Verwacht wordt, dat er meer functies aan iCloud worden toegevoegd. Daarbij kun je denken aan synchroniseren van een bundel foto’s. Deze foto’s kunnen dan meteen van commentaar worden voorzien. Een aankondiging van meer fotodiensten ligt ook in de lijn der verwachting. Zo kan Apple de concurrentie aangaan met Instagram en de Camera-app van Facebook. Apple Videostream zou een nieuwe dienst kunnen worden voor het synchroniseren van video’s. Andere waarschijnlijke vernieuwingen, die tijdens de presentatie naar voren komen, hebben betrekking op nieuwe Macs, retinascherm voor de Mac en de bekendmaking van details over Mountain Lion.

Meer verbeteringen

Er liggen meer verbeteringen te wachten. Een nieuwe kaartendienst in iOS 6 spreekt al haast voor zich, zoals eerdere geruchten doen vermoeden. Ook een Facebook integratie in iOS 6 zal een verbetering zijn net als de verwachte verbeteringen in Siri. De integratie voor externe partijen zou hiervoor kunnen worden aangepast door Apple. Voor de gebruikers in Nederland zou het prettig zijn, dat er een Nederlandse versie van Siri komt, maar dat is dus nog niet zeker. De App Store en de iTunes Store worden wellicht opgeknapt en dat zou gelijktijdig plaatsvinden met het ter beschikking komen van iTunes 11.

iPhone 5

Het ligt niet in de lijn der verwachting, dat Apple vanavond al de nieuwe iPhone 5 aan zal kondigen. Het ziet ernaar uit, dat informatie over de iPhone 5 pas in september naar buiten gebracht wordt, die overigens zo maar als nieuwe iPhone gepresenteerd kan worden. Wellicht dat er wel vast naar buiten wordt gebracht, dat de nieuwe iPhone van een langer scherm wordt voorzien.

Bovenstaande informatie is bedoeld om alvast een indruk te geven van wat er mogelijk naar buiten komt tijdens het WWDC 2012 congres. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, bezoek dan vanavond regelmatig deze pagina.

Categorie: Geruchten
Spotlights: Apple, WWDC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday