De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Nederlandse videodienst Wappzapp stopt per volgend jaar

Rutger Otto
23 december 2014, 17:34
1 min leestijd
Nederlandse videodienst Wappzapp stopt per volgend jaar

WappZapp, de streamingdienst van Nederlandse komaf die eerder dit jaar nog een betaalde videodienst in het leven riep, stopt ermee. De concurrentie is te zwaar.

Lees verder na de advertentie.

WappZapp stopt

De startup maakt vandaag via Adformatie bekend dat ze ermee ophouden. Na twee jaar moeten ze de handdoek in de ring gooien omdat de concurrentie te sterk is. In 2012 begon WappZapp met het aanbieden van gratis online videocontent, waarbij ze ‘het beste van het web’ bundelden. Vorig jaar kreeg WappZapp nog een investering van Sanoma Ventures.

In juli van dit jaar werd WappZapp Plus beschikbaar. Met deze Netflix-concurrent konden gebruikers voor het eerst een betaald abonnement afsluiten. Voor 7,99 euro per maand kon je daarmee onbeperkt films en series streamen, met een keuze uit 2600 titels. In het assortiment waren veel Nederlandse films, maar ook internationale producties te vinden. Daarnaast waren er behoorlijk wat documentaires te zien, dankzij de samenwerking met docufestival IDFA en het Holland Doc-tv kanaal. Juist door van het ‘mainstream’-aanbod af te wijken, hoopte WappZapp op te vallen.

WappZapp Plus 2

Geen groei

Het aantal abonnees van WappZapp Plus viel echter tegen; slechts een paar duizend mensen waren lid. Daarom trekken WappZapp-oprichters Colin Ellis en Wienke Giezeman de stekker uit het project, want groei was niet meer te realiseren, ook niet met extra investeringen.

Op 20 januari stopt WappZapp ermee, ook de gratis variant zal dan verdwijnen. Vanaf 24 december worden er geen nieuwe video’s meer op de dienst, die ook een iOS-app heeft, gezet.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu