Wanneer kun je macOS 12 downloaden? Dit zijn de verwachtingen

Michel van 't Klaphek
18 juni 2021, 11:01
2 min leestijd
Wanneer kun je macOS 12 downloaden? Dit zijn de verwachtingen

macOS 12 is al gepresenteerd, maar het duurt nog wel even voordat je met de update aan de slag kunt. In dit artikel leggen we uit wanneer je macOS 12 (waarschijnlijk) kunt downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Dit is wanneer je macOS 12 Monterey kunt downloaden

Om maar direct met de deur in huis te vallen: niemand weet precies wanneer je macOS 12 kunt downloaden. Tijdens de aankondiging zei Apple dat de Mac-update “deze herfst” verschijnt, maar daar moeten we het mee doen.

We kunnen natuurlijk wel een gewogen gok doen door te kijken naar wanneer zijn voorgangers verschenen:

macos 12 monterey downloaden 2

Het is dus veilig om te stellen dat je macOS 12 Monterey in september of oktober kunt downloaden. Waarschijnlijk hoeven we niet tot november te wachten, want 2020 was ook voor Apple een uitzonderlijk jaar.

Een specifieke datum is dus nog niet bekend. Deze gaat Apple ons dit najaar geven, als de iPhone 13 wordt aangekondigd. Het bedrijft onthult bij het laatste evenement van het jaar altijd wanneer de nieuwe softwareversies uitkomen.

Lees ook: Wanneer kan ik iOS 15 downloaden? Dit is wanneer je aan de beurt bent

Nu al met macOS 12 aan de slag?

Dat gezegd hebbende, je kunt al aan de slag met de nieuwe Mac-versie. Of dat heel verstandig is, is een tweede. De ontwikkelaarsbèta is namelijk al beschikbaar. Makers van apps en programma’s krijgen zo de kans (en tijd) om hun software op tijd bij te schaven voordat de openbare update uitrolt.

De ontwikkelaarsbèta is nadrukkelijk niet bedoeld voor consumenten. De software kan instabiel zijn en bij vlagen ronduit onbetrouwbaar werken. Mocht je toch nieuwsgierig zijn naar de nieuwe Mac-versie, kun je deze het best installeren op een computer die je niet dagelijks nodig hebt.

macos 12 downloaden

In juli komt de publieke bèta van macOS 12 uit. Deze is, zoals je zou verwachten, voor iedereen beschikbaar. Wederom moet je wel voorzichtig zijn, want het gaat nog steeds om een bèta (testversie).

Zodra de publieke bèta van macOS 12 beschikbaar is, lees je dat natuurlijk op iPhoned. Je volgt ons het best via de gratis app en nieuwsbrief: helemaal gratis natuurlijk.

Ook interessant: watchOS 8 downloaden: dit is wanneer je aan de beurt bent

Verder lezen?

Monterey is de bijnaam van de nieuwe Mac-versie. Op onderstaande overzichtspagina kom je alles te weten over macOS 12. We hebben bijvoorbeeld enkele kleine, maar toffe Monterey-functies voor je op een rijtje gezet. Het uitlichten waard is de iCloud Sleutelhanger. Deze gaat er dit najaar fors op vooruit.

Kom alles te weten over macOS 12 Monterey

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen