Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

iOS 16: wanneer kan je de update downloaden?

Piet-Jan Lentjes
7 juni 2022, 9:46
2 min leestijd
iOS 16: wanneer kan je de update downloaden?

Apple heeft tijdens de WWDC de nieuwe versie van iOS 16 laten zien, maar wanneer kan je de update downloaden? iPhoned vertelt het je!

Wanneer iOS 16 downloaden

Apple heeft dit jaar al veel laten zien tijdens de opening van de WWDC (Worldwide Developers Conference). Net als altijd trapte Apple af met een flinke keynote. Tijdens deze presentatie kondigde het bedrijf nieuwe softwareversies voor vrijwel alle apparaten aan.

WWDC 2022 iOS 16

De grote update van dit jaar wordt iOS 16, maar wanneer kan je de nieuwe update eigenlijk downloaden? Net na de WWDC is het alleen mogelijk voor ontwikkelaars om de ‘developer bèta’ van iOS 16 te downloaden. In juli komt dan de publieke bèta van iOS 16 voor iedereen beschikbaar.

Echte iOS 16-release na aankondiging iPhone 14

De uiteindelijke release van iOS 16 volgt dan op het moment dat Apple de iPhone 14 toestellen gaat aankondigen. Meestal kondigt Apple de nieuwe iPhone in de tweede of derde week van september aan, op een maandag of dinsdag. Het jaar 2020 was een uitzondering, mede door vertragingen in de productieketen vanwege het coronavirus.

iPhone 14 duurder

Als we dus kijken naar voorgaande jaren, dan is er op 13 september waarschijnlijk weer een keynote waarin de nieuwe iPhone 14 wordt gepresenteerd. Meestal is dan de daaropvolgende dagen het moment wanneer je OS 16 kunt downloaden. Hoogstwaarschijnlijk is dat op 19 september, maar Apple heeft ook al een keer een iOS-update een dag na de keynote beschikbaar gesteld.

Meer over de aankondigingen tijdens de WWDC

Wanneer je iOS 16 kan downloaden is natuurlijk niet het enige dat je wilt weten over de nieuwe producten. Apple heeft nog veel meer aangekondigd tijdens de opening van de WWDC. Wil je weten wat het bedrijf nog meer voor je in petto heeft? Lees dan onderstaand artikel even door!

Lees meer: dit kondigde Apple aan tijdens WWDC 2022

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen